Taket av shingles hus: Rufleks, Tegola eller Shinglas?

Fleksibel helvedesild er den nest mest populære typen taktekking, som er dårligere i popularitet bare til billigere metallfliser. Samlet sett står helvetesild for mer enn 25% av salget av alle takmaterialer.

Hittil er markedet for bygg- og takmaterialer representert av mange forskjellige produksjonsbedrifter, hvis produkter er representert av fleksible fliser av forskjellige profiler, merker og typer belegg. Dette sortimentet gir en helt naturlig forvirring og forvirring for en uinformert kjøper, og ganske ofte oppstår det et ganske naturlig spørsmål - hva slags bältros er bedre fra hele presentert sort, og hva er svarene på helvedesild fra ekte kjøpere?

Nedenfor har vi forsøkt å samle hovedresponsene på helvetesild fra ekte kjøpere som beskriver deres erfaring med å installere og bruke helvetesild i spesialiserte fora.

Noen vurderinger fra forumet ForumHouse

Her er noen anmeldelser om helvetesild Vi fant på et av de mest populære forumene www.forumhouse.ru:

En formann fortalte hvordan han lagde ett tak og måtte hente flisene - Ikopal - han brukte 4 år i garasjen hans et sted og ingenting skjedde med ham. Generelt var balansen mellom fordeler og ulemper på en eller annen måte mer tilbøyelig til Ikopal. Igjen for prisen, hvis Ruflex er hovedsakelig 400-450, Tegola 350-420 (single-layer samlinger), deretter ikopal skjære tråd - ca 340 med oss.

Metallflisen er borte fordi den ligner en ekte flis veldig eksternt. Ikke i det hele tatt det alternativet at vi har malt oss selv, og isolasjonen er lam, og vurderer at vi har et soverom på loftet, er dette ikke gud...

Først behandlet vi helvedesildene med kulde, fordi bitumen danner grunnlag. Og dette materialet for tak, med tanke på opplevelsen av å leve i en høykontakt, forårsaket ikke hyggelige foreninger. Men når de leser vurderinger om det på Internett, så de med egne øyne på hvordan det ser ut i et "live" -form, skjønte de umiddelbart at dette er akkurat den versjonen vi trenger. Dette er ikke den samme bitumen som helles taket og som strømmer i regnet og smelter i varmen...

De sorterte ut forskjellige firmaer, til slutt bosatte seg på finsk Katepal. Hun produserer fleksible helvedesild Ruflex. Vi så også på IKO og Shinglas, men til slutt slo seg på Katepal. Vi likte deres samling av bergarter, valgte fargen på granitt. Bribed og det faktum at de allerede er veldig langt til stede i markedet i CIS-landene, i tillegg til frostmotstanden til den finske flisen, er ikke i tvil, og dette i vårt klima spiller også en betydelig rolle. Tre år har gått, alle gode, lykkelige og lykkelige. Og reklame... På dette emnet brydde vi på en eller annen måte ikke, vi valgte ikke i henhold til "forfremmelse", men mer på grunn av hvor mye vi selv likte. Det er sant at vurderingene på Internett leses, ja. Så det er naturlig, opplevelsen av andre å studere...

Bare to produsenter gir belegget tykkelsen umiddelbart i 4 lag (laminering) av de rimeligste - det er Iko og Certan Teed. Alt annet er en reklamekampanje. Jeg vet fra selgere at Iko ikke driver en reklamekampanje i Russland på grunn av deres svake ønske om å utvikle markedet. Det koster rundt 20 euro per kvadratmeter i Europa, de selger oss to ganger billigere og de sier at det er konstante historier her, og de kan stoppe frakt til vårt marked generelt. Dessverre. Og når det gjelder kvalitet, har de ingen konkurrenter her.

Helvedesild Rufleks

Den fleksible flis Rufleks besitter alle moderne egenskaper som vises til kvalitative takmaterialer. Myk taktekking fra denne produsenten refererer til pålitelige og miljøvennlige produkter.

Flisen av Ruflex varemerket er laget av den forbedrede bitumen som avviker i høye elasticitetsgrader og motstand mot lave temperaturer. Den siste parameteren er spesielt viktig for russiske kunder. Men dette er ikke den eneste grunnen til at Ruflex merkevareprodukter har blitt valget av tusenvis av kunder over hele verden.

Produksjonen er fokusert på en moderne fabrikk i Saratov. Til fremstilling av fliser brukte det beste italienske og amerikanske utstyret. Alle kapasiteter i Ruflex-anlegget er fokusert på produksjon av høykvalitets vanntett- og takmaterialer.

Selskapet tester grundig råvarer samt ferdige produkter. For dette formålet er laboratoriet åpent på anlegget. Kvalitetskontroll gjør at du kan levere pålitelige helvedesild som er dekket av en 35 års garanti fra produsenten.

Takmateriale representerer det optimale valget basert på parametere som pris og kvalitet. Det skal også bemerkes at fôrbelegget er montert på svært kort tid med en minimal mengde avfall.

• Bruk motstand. Kjøper produkter fra Ruflex, du kan ikke bekymre deg for regelmessig reparasjon av taket. Fliser består av en solid base av glassfiber, bituminøs fyllstoff og topplaget i form av natursteingranuler

• Enkel installasjon. Materialet har et spesielt klebende lag som gjør at du kan forenkle festingen av flisen. Produsenten tar også vare på å fylle takmaterialet med alle nødvendige elementer for installasjon

• Enkel - det er en kvadratmeter dekning er 8 kilo. Takets lave vekt sparer deg for behovet for å styrke taksystemet, samt bruk av komplekse installasjonsteknologier

• Holdbarhet. Den fleksible flisen kan brukes til å legge taket i en klimasone, fordi den beholder sine egenskaper, uansett hvor kritisk lav og ved ekstremt høye temperaturer. Materialet viser også god styrke.

• Evne til å reparere. Hvis en del av taktekkingen av en eller annen grunn var skadet, vil det ikke være vanskelig å gjennomføre reparasjonen. Du trenger bare å erstatte flisen som har blitt ubrukelig.

Bituminøse materialer produsert av Ruflex er produsert i samsvar med normer i europeiske standarder. Varemerket betaler spesiell oppmerksomhet til miljøstandarder, slik at flisene er helt trygge for mennesker og miljø.

Takmateriale leveres i pakker på tre meter. Siden bunnlaget av flisen er selvklebende tyggebitumen, er flisen beskyttet med en spesiell polymerfilm. Ved installasjon fjernes det lett. Produktets sidoverflater gir deg mulighet til å implementere "sporet-ryggen" -docking, som sikrer integritet og vanntetting av taket.

Når du kjøper Ruflex fliser, er det nødvendig å inkludere kostnadene for beslag og tilleggselementer i avfallet. En lignende beregning av estimatet er mulig bare etter at mesteren undersøker taket ditt, undersøker geometrien.

Ruflex myk taktekking er presentert på markedet i to serier, nemlig "Premium" og "Suite", som hver presenteres i fem samlinger. Du kan hente helvetesild av noe design til den mest attraktive prisen.

Taktekking produkter tilbys i en av 19 nyanser, slik at du kan oppnå integriteten til det arkitektoniske ensemblet med enhver utforming av bygningen. Overflaten på flisen er laget av fem fraksjoner av basalt. Dette sikrer ensartet belegg og holdbarhet av fargen under alle driftsforhold. Det myke taket til den russiske produsenten kan legges i noe vær.

Ruflex Esten Collection

Samlingen av fleksible bituminøse materialer til taket Esten er kronen av teknologisk utvikling av merkevaren. Flisen kombinerer to egenskaper: estetikk og pålitelighet. Hvis huset ditt har en uvanlig struktur, vil denne samlingen være et ideelt alternativ for taket.

Esten er basert på en to-lags konstruksjon, og har også et design med en tredimensjonal effekt. Dette gjør at du får det originale og uvanlige mønsteret på taket. Og bruken av de siste utviklingen innen beskyttelse av fliser fra ytre påvirkninger, gjør det mulig å garantere en lang levetid for produkter.

Materialer fra merkevaren Ruflex Esten samling designet for å møte de strengeste krav til pålitelighet og holdbarhet av taket. To-lags produkter er en garanti for utmerket kvalitet og praktisk. Produsenten gir 35 års garanti for sine produkter. Linjen med fliser er representert av lyse og rike farger. Kostnaden per kvadratmeter taket Esten er i gjennomsnitt ca 540 rubler.

Ruflex Runa samling

Takmaterialer produsert av Ruflex fra Runa-samlingen representerer et nytt stadium i tegningen av flisen. Den rektangulære formen på flisene gjør det mulig for installasjonen å få effekten av et gammelt tak. I tillegg bør fra fordelene ved produkter fremheve et stort utvalg av farger. Kostnaden per kvadratmeter av taket er om lag 450 rubler.

Blant fordelene med premium fliser Runa, bør følgende fremheves: rimelig pris, en rekke belegg farger, enkel installasjon og transport av materiale, muligheten for montering på tak med en kompleks geometri.

Oversikt over produsenten av mykt tak Rufleks: typer materialer og deres kostnader

Mer nylig har våre landsmenn ikke lagt særlig vekt på valg av materialer for taket. Det viktigste var bare nærvær av et tak over hodet ditt. Men det var ikke noe valg som sådan - grå skifer, billig tinn og uattraktivt rullet materiale ble brukt overalt. Den raske utviklingen av byggemarkedet har imidlertid ført til fremveksten av nye materialer for taket, inkludert fleksible komposittfliser. En av de lyseste representanter for slike dekning er det myke taket "Rufleks". Vi vil snakke i dag om hva det er bra for og hvilke tekniske egenskaper den har.

Om produsenten: Historien til merkevaren

I dag utføres den nyskapende produksjonen av taket "Ruflex" i det eneste virksomheten i Russland - anlegget i Saratov-regionen, som produserer stykke og rulle takmaterialer av den siste generasjonen på samme linje. Flisen består hovedsakelig av russiske råvarer som har gjennomgått kvalitetsnivå på flere nivåer.

Funksjonene i fabrikken med myke fliser "Rufleks" eksperter inkluderer:

  • garantert stabilitet i kvalitet;
  • høyt nivå av automatisering;
  • bruk av høy kvalitet råvarer;
  • evnen til umiddelbart å omkonfigurere utstyr for produksjon av nye typer taktekking.

Anlegget er en del av foreningen "DIANA", som igjen er eier av merkevaren "RUFLEX" og spesialiserer seg på tilførsel av komponenter og materialer av høy kvalitet

DIANA har ledet sin historie siden 1991 - det var da flere uavhengige organisasjoner samlet for å skape et enkelt forretningssystem.

Foreningens virksomhet utføres i samsvar med ISO 9001-standarder, og sikrer ikke bare full planlegging, men også effektiv styring av ulike forretningsområder.

I dag har DIAHA kontorer over hele Russland. Samtidig dekker distribusjonssystemet ikke bare vårt land, men også Hviterussland, Ukraina, Aserbajdsjan og Kasakhstan. I hvert av de oppførte landene tar systemet hensyn til områdets særegenheter og gir de mest hensiktsmessige forholdene for levering av produkter til byggmarkedet i disse landene.

Anmeldelser: fordeler og ulemper

Ifølge vurderinger fra våre landsmenn har helvetesild "Ruflex" en rekke fordeler, for eksempel:

  • holdbarhet - garantiperioden for driften når 35 år
  • miljøvennlighet - overholdelse av europeiske standarder;
  • allsidighet;
  • lav vekt;
  • tetthet;
  • ingen korrosjon;
  • enkel installasjon;
  • vedlikehold;
  • lav avfallshastighet ved legging;
  • minimal støyeffekt under naturlig nedbør;
  • bredt spekter.

Tekniske spesifikasjoner

Tekniske egenskaper til flis "RUFLEX" er som følger:

  • standard tykkelse: 3,2 millimeter;
  • masse av bestemt m2 materiale (uten overlapping): 4800 (-200. + 300) gram;
  • strekkfasthet:
    • i lengderetningen ikke mindre enn 600 N / 5 cv;
    • i tverrretningen ikke mindre enn 400 N / 5 cv.
  • tårebestandighet med nagelkjerne: ikke mindre enn 100 N;
  • varmebestandighet: ikke mindre enn + 90 ° C

Hva er det laget av?

Det myke taket av "Rufleks" fra er laget:

  • ikke-vevd glassfiber som en base;
  • polymer bitumen;
  • farget dressing fra naturlig granulert stein.

Fiberglass - er et tett lerret, som produsenten mottar fra glassfiberstalling. Dette materialet adskiller seg i økt fleksibilitet og strekkfasthet, noe som gjør at taket tåler store strekkstyrker. På begge sider legges et lag med modifisert bitumen på substratet, som preges av høye kvalitetskarakteristikker:

  • styrke;
  • frostmotstand;
  • varmebestandighet;
  • elastisitet.

På baksiden er et selvklebende lag av bitumen festet til flisen, som er involvert i montering av taket. For å unngå liming av ark, er det nedre laget dekket av en silisiumfilm, som bare skal fjernes under taket.

Den ytre siden av arkene er beskyttet av spesialiserte granuler av naturlig farget stein - dette laget øker ikke bare takets holdbarhet, men også motstand mot ultrafiolett stråling. I tillegg utfører han rollen som natur.

Denne typen takdesign gjør at du kan takle hyppige temperaturendringer, vind og snøbelastninger.

Det er mulig å bruke en flis av en slik plan for regioner med temperaturregimer innenfor grensene mellom -55 og +110 grader.

Fleksibel flis Rufleks: typer og priser

I dag tilbyr produsenten følgende samlinger av myke fliser "Rufleks":

  • Esten:
    • form av singel: square;
    • farger: Emerald, Golden Amber, Fire Agate;
    • Kostnad: fra 790 rubler per m 2.
  • Runa:
    • singelform: rektangel;
    • farger: Granitt, Baltikum, Taiga, Terracotta, Ripe kastanje, Gull sand, Kobber ebb, Blå lagune, Dune;
    • Kostnad: fra 579 rubler per m 2.
  • sota:
    • gont form: sekskant;
    • farger: Rød stikkelsbær, Frost, Lichen, Heather, Gyllen sand, Grønn basilikum, Dune, Blå, Mørk sjokolade, Østersjø;
    • Kostnad: fra 549 rubler per m 2.
  • Tab:
    • singelform: rektangel med ujevn skygge;
    • farger: Nougat med mandel, Pine Nut, Kerry, Bronse, Gullsand, Norsk fjord, Grønn te, Rød rev;
    • Kostnad: fra 579 rubler per m 2.
  • Ornami:
    • form av singel: "petal";
    • farger: Sandstrand, Kaffe, Rød leire, Dobbel cognac;
    • Kostnad: fra 579 rubler per m 2.
  • Briss:
    • form av gont: rhombus;
    • farger: Frosk kastanje, Amber, Kobber, Brann kanel;
    • Kostnad: fra 549 rubler per m 2.
  • Mint:
    • gont form: sekskant;
    • fargeområde: Rød, Brun, Grønn;
    • Kostnad: fra 345 rubler per m 2.

Offisiell nettside

Den offisielle nettsiden til produsenten av myk taktekking "Ruflex" ligger på http://www.ruflex.ru.

Hvor mye koster installasjonen?

Som praksis viser, er den gjennomsnittlige kostnaden ved å installere myke fliser i Russland 250-300 rubler per 1 m2.

Hvor kan man kjøpe fliser "Rufleks"?

I Moskva

I Moskva kan du kjøpe det myke taket "Ruflex" i slike organisasjoner som:

  • «TECTAPRO»:
    • Offisiell nettside: http://shalashm.ru;
    • Adresse: Byen Moskva, 1. Vladimirskaya Street, Bygning 18, Bygning 1;
    • telefon: +7 (499) 781-16-53.
  • "VestMet":
    • Offisiell nettside: https://www.vestmet.ru;
    • Adresse: Moskva, Tarny passasje, hus 1/62;
    • telefon: +7 (495) 789-96.
  • "Profilhistorie":
    • offisiell nettside: http://www.profil-stroy.ru;
    • Adresse: Moskva, Kholodilny Pereulok, 3, bygning 1;
    • telefon: +7 (495) 955-29-14.

I SPB

I St. Petersburg er følgende selskaper engasjert i salg av myke fliser av dette merket:

  • "Tak og fasade materialer":
    • Offisiell nettside: https://rooftile-spb.ru;
    • Adresse: St. Petersburg, Industrial Avenue, 44/2;
    • telefon: +7 (812) 984-10-89.
  • "Vårt hjem":
    • offisiell nettside: http://www.amc-import.com;
    • Adresse: St. Petersburg, Volkhonskoye shosse, 4;
    • telefon: +7 (812) 331-08-41.
  • "Koselig hus":
    • Offisiell nettside: https://roof-facade.com;
    • Adresse: St. Petersburg, Moskovsky Avenue, Bygning 107, Bygning 4, Kontor 23;
    • telefon: +7 (812) 989-95-95.

Dermed er Ruflex myke fliser forskjellig fra standard taktekking, ikke bare med enkel montering, men også i mange andre parametere, inkludert holdbarhet, høyt støyisolerende egenskaper og allsidighet. Et bredt spekter av taket til dette merket gir deg mulighet til å passe perfekt til formen og fargespekteret av fliser i streng overensstemmelse med husets ytre og kundens ønsker.

Ruflex Soft Roof - legging og omtaler

Valget av et mykt tak blir tydelig etter nøyaktige feilberegninger, selv om det er en høy pris for den. Taket skal være pålitelig, men overhaling vil ikke engang huske de neste tiårene. Og hvis reklame, et mykt tak kan gi et pålitelig, vakkert og holdbart husly, så er disse pengene verdt det.

Kvaliteten på det dyreste myke taket blir aldri begrunnet, hvis det ble gjort grov feil under installasjonen. Men leggingsteknologien er ganske enkel, og selv i mangel av erfaring er tilgjengelig for uavhengig utførelse av høy kvalitet.

Selvleggende mykt tak

Selvleggende mykt tak vil ta lengre tid enn med eksperter. Men selv deres tjenester vil ikke være dyrt, siden dette arbeidet er underlagt ikke-profesjonelle. Prisene for slikt arbeid er avhengig av sesongen.

Fordelen med et mykt tak er at teknologien i sin installasjon er billig. Kostnaden for utstyret er ikke nødvendig, og det kjøpte materialet går nesten uten avfall. Det viktigste er ikke å prøve å spare tid og nøye studere installasjonsinstruksjonene fra produsenten av det valgte myke taket.

Mykt takverktøy

Det kreves ingen spesielle oppkjøp, men følgende grunnleggende byggverktøy bør være tilgjengelige:

  • myk blyant;
  • vanlig hacksaw;
  • målebånd;
  • tråd, snor eller krulle av kritt for merking;
  • trowel eller bitumen pensel (lim);
  • en skarp kniv (ikke nødvendigvis bygning);
  • hansker (som er vant til å jobbe i dem).

Verktøy tilgjengelig, og mest sannsynlig ferdighetene i å jobbe med dem du allerede har. Det er viktig å ikke være redd for en ny type arbeid, for å gjøre alt pent og sakte.

Forberedende arbeid

Forberedelse av underlaget for montering av et mykt tak bør være obligatorisk. Undervurder ikke betydningen av hvert av stadiene. Det antas at taket allerede er isolert.

Før du legger et mykt tak, må du:

  1. Kontroller hele overflaten der det myke taket skal påføres for uregelmessigheter og smuss. Eliminere dem.
  2. Hele overflaten må være tørr. Å sette taket på en våtbase garanterer ikke kvalitetskobling.
  3. Utfør OSB-3-plater eller fuktresistent kryssfiner i takets underdel. Plattformen av flyene skal overvåkes slik at det ikke er noen avbøyninger som vil føre til strøm av regnvann. Bakken i bakken må ikke overstige 1 - 2 mm.
  4. Etter å ha forberedt basen, kontroller vi hellingsvinkelen. Det anbefales å bruke myk flis til taktekking med en vinkel på minst 11-12º. Om nødvendig øker takvinkelen bedre.
  5. Bituminøse fliser selv har god fuktmotstand og er et vanntett materiale. Men du kan være trygg og organisere ytterligere vanntetting og dampbarriere, som spiller rollen som foring av teppe. Under et mykt tak er det tilrådelig å kjøpe selvklebende rullematerialer basert på polyetylen eller anti-klebende film impregnert med bitumen. Det anbefales å legge gulvet i parallelle parallelle linjer til takfeltene: horisontal - minst 20 cm og vertikal - minst 10 cm.
  6. Styr planken til takkanten med metallstrimler, som skal spikres og legges med en overlapping (3 cm).
  7. Legg frontstrimler på takets sider, som er festet til kanten av takets tak med en overlapping på 3 cm.
  8. Merk taket på taket med en krittall på nivået i trinn: horisontal - 5 rader fliser, vertikalt - 1 m.

I dette tilfellet stakk arkene på en kaotisk måte. Ta ark fra forskjellige pakker og bland dem. Det vil se bra ut.

  • Om alle vanskelighetene i prosessen med å påføre smeltet tak vil fortelle vårt materiale.
  • Slik unngår du feil og sørg for kvaliteten på krysset til skorstenen på taket, les her.
  • Teknologien om damp og vanntetting av vegger før de dekker dem med bølgepappegulv er gitt her.

Montering av mykt tak

Ruflex mykt tak er en liten flat ark med buede kutt langs en kant. Overflaten på flisen er dekket av et lag med grovkornet mineralsk sprinkling, noe som gir materialet en fargetone og beskytter den mot mekanisk skade. Mer enn 60% av bunnen av flisen er dekket med en selvklebende bitumenpolymermasse som har god frostmotstand. Denne massen er opprinnelig beskyttet av en silisiumfilm, som lett fjernes under installasjonen.

Løfting av materialet til taket skal ikke forårsake vanskeligheter, siden vekten av ett ark ligger innenfor ett og et halvt kilo. Med en stor skråtak på taket løftes arkene i små satser (2-3 stykker). Det er ønskelig å utføre alt arbeidet i den varme årstiden, for en mer pålitelig liming av det myke taket.

Fase 1: takfeste montering

Spesiell takskjerm stripe (eller en stripe med klippet kronblad) er festet først. Fra baksiden av hånden er det nødvendig å fjerne beskyttelsesfilmen og feste strengt langs takkanten på 2 cm fra kanten. Spiker i hjørnene.

Fase 2: Feste alle rader

Hver neste rad skal gå tilbake fra den forrige av 1-1,5 cm. Den er løst på samme måte: 4 spiker i hjørnene. Hvis takhellingen er over 45º, anbefales det å også hamre 2 spiker i midten av stripen. Kantene på flisene limes med bitumen mastikk for å unngå fuktighet. Men det er ikke nødvendig å helle mastikk rikelig, da dette forhindrer at flisene stikker sammen.

Fase 3: Montering av takets tak

Etter å ha lagt den siste raden, montert ryggen. Ifølge teknologien: et fliselag er skåret i tre like deler, oppvarmet av en bygning hårføner ved bøyden og festet med negler til åsen. En rekke negler skal plasseres langs senterlinjen og dekkes med neste del av flisen.

Fordeler med et mykt tak Rufleks

I hjertet av takets utvikling er Rufleks de nyeste teknologiene som er spesielt utviklet for bruk i Russlands klima. Ruflex mykt tak er:

  • motstandsdyktig mot vindbelastninger og motsette seg konvergensen mellom snøskredsløp;
  • ikke helt mottakelig for rotting, korrosjon, sopp og mose, mugg og lav;
  • resistent mot mange syrer;
  • materiale med høy termisk isolasjon og lydisolasjon;
  • UV beskyttelse;
  • motstandsdyktig mot temperatur svingninger;
  • vanntett;
  • kostnadseffektiv: enkel installasjon uten avfall, billig transport av lav vekt, ikke behov for regelmessig vedlikehold;
  • miljøvennlig og estetisk.

Forbrukerrealiteter: vurderinger

I de senere år har været presentert mange tester. Det er unormal varme eller de samme unormale frostene. Det var stor tvil om hvordan et mykt tak vil bære et stort hagl og hvordan det vil oppføre seg under varmen i direkte sollys. Som et resultat: Takmaterialet opprettholder ikke forbrenning og svømte ikke i solen, men det viste seg ikke å være motstandsdyktig mot mekanisk skade. Sant det ble skadet av tregrener under sterk vind, og ikke av hagl. Reparasjon var billig og veldig rask - og dette er også et pluss.
Nicholas

Ja, produsentens garanti i 25 år er veldig imponerende. Bare tenk, det kan virkelig være verdt å betale den slags penger, og da kan du glemme taket helt. Vi, etter vår nabos eksempel, investerte godt og kjøpte Ruflex. De legger det selv og litt av teknologi, men i akseptable standarder. Da de begynte å legge temperaturen utenfor vinduet, var det + 5 ° C, og den siste rapporten begynte allerede å fryse. Behandlingsprosessen og kvaliteten på materialet påvirkes ikke. Vi limte med spesiallim og for pålitelighet ble også braketter scoret. Vi overlevde med et nytt tak og allerede en kald vinter og regnfull sommer. Så langt er alt bra. Huset ser ut som nytt.
Helena

Høsten 2007 ble Ruflex myke fliser (gylden sand) montert på taket av huset vårt. Kjøpt i et byggefirma i Jekaterinburg. Det er en alvorlig ulempe. Barnet, som dekket taket, var ikke av høy kvalitet, og hvert år faller det bare. Dette er spesielt intens under smelten av snøen. Allerede på noen fliser, og spesielt hvor det er en stor skråning, er det ikke krummet opp til takmaterialet. Under dette er ikke merkbar, men når på taket er tydelig. Det er levetiden på opptil 50 år...
Michael

I slutten av september, for to år siden, laget de taktekking. Velg en myk fliser Ruflex. Ervervet i Saratov, i byggebransjen. Det kalde været var pinlig - jeg var redd for at den ikke ville "koke" før vinteren. Jeg trodde at vindene ville hente individuelle ark. Vinteren fikk tak og ble ikke deformert i den varme sommeren. Myk taktekking var praktisk for montering alene, selv hvor takprofilen var vanskelig. Det hjalp tilstedeværelsen av en kontinuerlig flat kasser. Tile limt godt og i vått vær.
Alexey

Del din shingles opplevelse

God dag til alle! Vi kan ikke velge mellom et metallfliser og en fleksibel. Mer som helvedesild. Og det synes å være enklere å montere og utseendet er interessant, ikke som i det hele tatt. Men en ting forvirrer - operasjonsperioden. De skriver på Internett - maksimalt 10 år, eller etter et par år, vil hele dressingen avfalle, samtidig gir produsenten en garanti på 30 år. Derfor vil jeg høre tilbakemelding fra de virkelige eierne av et slikt tak. Fortell oss, hvilken produsent, hvor lenge har du brukt helvetesild, hva er dine inntrykk, hvordan oppfører blodet seg over tid. Alle vil være veldig takknemlige.

Du kan tenke med en metallfliser i 10 år, ingenting vil skje. Ja, etter 5 år av noe slag, alle hvite, festemidler razboltan

En MS står imidlertid for seg selv. Selv om baby vasket tonn i avløp. Og jeg tror du har rett, etter 10 år må også bli erstattet.

Sammendrag - det er ikke et slikt tak "laget og glemt"

Virkelig sak i Tomsk.

For 7 år siden dekket de taket med en shinglas på brettene

Shinglas sprakk. Siden Shinglas anbefalte å legge på brettene på den tiden, da ifølge klagen, betaler selskapet Shinglas nå kundens installasjon og fleksibel taktekking, mastikk, negler. Dette er en historie for de som er redd for at noe vil skje med taket sitt og under garantien de vil ikke bli betalt. Shinglas fellows, ikke ødelegge sitt rykte.

I 3,5 år solgte vi om lag 30 tusen kvadratmeter fleksibel taktekking. 70% av shinglaset og 30% av det er dekk, ruflex, cathepal. Jeg holder ikke kontakt med alle klientene, men jeg spør de som fortsetter å bygge om flisene. Alle er glade.

Normalt tak, allerede 5 år. Hvis jeg vil endre, er det også på MS, bare Rufus eller Katepal

God dag til alle! Vi kan ikke velge mellom et metallfliser og en fleksibel.

Selv om alt går til det faktum at det vil være nødvendig å dekke taket på sen høst. Myke fliser faller bort?

God dag til alle! Vi kan ikke velge mellom et metallfliser og en fleksibel.

Selv om alt går til det faktum at det vil være nødvendig å dekke taket på sen høst. Myke fliser faller bort?

Du kan gå om vinteren uten kranshodet. Sett takfangeren og legg OSB. Og i løpet av våren, dreper du stille MS

Byggematerialer => http://imhodom.ru/node/13012 Alt for taket. Beregning, levering, installasjon. t. 94-15-45

Selv om alt går til det faktum at det vil være nødvendig å dekke taket på sen høst. Myke fliser faller bort?

Ta en enkeltlags sbs og installer. Det er ønskelig temperatur ikke lavere enn -5

Om vinteren bør Osb ikke stå ubelagt, helst om vinteren, dekket av et teppe

Normalt tak, allerede 5 år. Hvis jeg vil endre, er det også på MS, bare Rufus eller Katepal

Og hva er din nåværende MS?

og hva for "single layer osb"?

Sbs ikke osb)
Sbs (styren-butadien-styren) modifisert bitumen. Dette er grunnlaget for fleksible helvedesild. Deke Gold, Katepal, Shinglas ultra med et slikt fundament.
Deke Simpol og Shinglas klassiker, ranch, Finn og andre. Basen deres er oksidert bitumen.
Flisen med oksidert butum når det er installert i kulde, kan sprekke for å bryte

Normalt tak, allerede 5 år. Hvis jeg vil endre, er det også på MS, bare Rufus eller Katepal

Og hva er din nåværende MS?

Mine venner følte cathepale - det er dube mindre med tiden.

Vadim
Har du en beverhale? Det var en slik samling som heter Tango.
Katepal på sbs bitumen, og dermed mindre dubeet.

Takk, visste ikke, men nå spiller det ingen rolle. Så taket er normalt, det virker som ikke et eneste år jeg håper))

Jeg spesifiserer, kanskje det er viktig. Valget er mellom shinglas Ranch helvetesild og metallfliser Metallprofil Supermonterey Viking.

Det er som to forskjellige materialer, jeg vet ikke hvordan man skal sammenligne. Ta det du liker, men MS vil bli dyrere hvis du har et enkelt tak

Jeg er enig med den forrige høyttaleren. Det er som husets vegger, alle roser sitt materiale og finner mange fordeler. Problemer oppstår bare hvis installasjonsteknologien ikke følges - da vises negative vurderinger.

Det er som to forskjellige materialer, jeg vet ikke hvordan man skal sammenligne. Ta det du liker, men MS vil bli dyrere hvis du har et enkelt tak

Vi gjør om 10 tusen rubler en forskjell.

Jeg vil gjerne sammenligne levetiden. Jeg leste mye, så mye på amerikanerne, de sier at de er fleksible en gang i 10-15 år. Vi har ikke sett metallet hver 10-15 år, så vi tenkte.

Det er som to forskjellige materialer, jeg vet ikke hvordan man skal sammenligne. Ta det du liker, men MS vil bli dyrere hvis du har et enkelt tak

Vi gjør om 10 tusen rubler en forskjell.

Jeg vil gjerne sammenligne levetiden. Jeg leste mye, så mye på amerikanerne, de sier at de er fleksible en gang i 10-15 år. Vi har ikke sett metallet hver 10-15 år, så vi tenkte.

Det er mange faktorer - kvaliteten på flisen, kvaliteten på installasjonen. Videre vises moderne materialer regelmessig og kanskje i 5-10 år vil du drastisk endre takmaterialet)

På taket ditt vil en viking (spesielt siden det er 0,45 mm og 0,5 mm å velge mellom) koste mindre for både arbeid og materialer. MS vil trolig se rikere ut i henhold til fakturaen. Generelt er valget ditt.

Byggematerialer => http://imhodom.ru/node/13012 Alt for taket. Beregning, levering, installasjon. t. 94-15-45

Jeg spesifiserer, kanskje det er viktig. Valget er mellom shinglas Ranch helvetesild og metallfliser Metallprofil Supermonterey Viking.

Det er bedre enn Viking, det er i det minste gjennomsnittlig prisklasse enn ranchen, som er økonomiklasse.

Jeg er for cathepal, men det er ikke nødvendig å sammenligne det med Viking, men med MP prisma. Prisen vil også være omtrent det samme.

Gjør ytterligere elementer for tak og fasade (skøyter, hjørner, bakker, ebbs, etc.). Tomsk. Energi 10. t.32-31-70
http://imhodom.ru/node/14492
(skriv inn lichku)

Vi gjør om 10 tusen rubler en forskjell.

Jeg vil gjerne sammenligne levetiden. Jeg leste mye, så mye på amerikanerne, de sier at de er fleksible en gang i 10-15 år. Vi har ikke sett metallet hver 10-15 år, så vi tenkte.

Det er bedre enn Viking, det er i det minste gjennomsnittlig prisklasse enn ranchen, som er økonomiklasse.

Jeg er for cathepal, men det er ikke nødvendig å sammenligne det med Viking, men med MP prisma. Prisen vil også være omtrent det samme.

Vel, ikke egentlig! Ondulin zasranyy og da er den i 20 år verdt og ikke rustle)))))))))

Det faktiske spørsmålet om å velge et tak svarer til spørsmålet om å velge et veggmateriale, det er egne "adepts", "effektive ledere" som er interessert i å selge dette eller det aktuelle materialet, og det er de som velger i henhold til deres smak og estetiske preferanser og også i henhold til økonomiske muligheter.

De fleste takmaterialer, med riktig installasjon, varer 5 og 10 år eller mer. Så, valget er bare for en bestemt person og å kategorisk erklære at "dette produktet er supergaranti" eller "det vil tjene deg 100.500 tusen år" eller om en av typer tak er umulig. Hovedvalgskriteriene var alltid de samme: pris / kvalitetsforhold og estetikk (dette er allerede mer subjektivt).

Myke fliser: egenskaper, typer, fordeler og ulemper + gjennomgang av produsenter

Myk flis som et pålitelig og elegant takbelegg er verdsatt over hele verden. Taket av hus med et slikt tak ser rikt, stilig og spesielt harmonisk ut mot bakgrunnen til den omkringliggende naturen. Jeg vil se på slike hus, fordi de skiller seg ut gunstig blant naboene, og det er lett å legitimere enhver arkitektonisk ide. Dessuten er stilen av helvedesild glatt i dag.

Vel, vi vil hjelpe deg å utforske alle fordeler og ulemper med helvetesild, spesielt kvaliteten og designen fra forskjellige produsenter. Takket være vår artikkel kan du velge ditt tak et veldig høyt takmateriale som vil tjene deg trofast i mange år!

innhold

Fleksibel tilnærming: Hva er en myk flis?

I USA er 90% av de amerikanske husene dekket av bitumenfliser, og av en eller annen grunn kaller amerikanere taktekkersetter. Og det var der at slike taktekk først dukket opp - i Nord-Amerika, kalt "singel", som betyr "singel", dvs. noe samlet fra enkelte elementer.

I dag har myk flis en annen sammensetning og kommer på flere måter: enkeltlags, flerskiktet og jevnt kobber:

Ulike produsenter tilbyr deres sammensetning av helvetesild, former og farger. Derfor er konstruksjonen av taksteinene så forskjellige, men ifølge standardet har ett ark (singel) vanligvis 6 lag:

  • Topp dekorative, som er dannet av basaltgranulat, skifer eller mineralsk chips. Alt dette gir hovedfargeskygging og takdesign. I tillegg beskytter det dekorative laget også mot støy, sollys og nedbør.
  • Deretter kommer det bituminøse laget, med forskjellige polymertilsetninger. Hans hovedoppgave er å gi fliser fleksibilitet og motstand mot deformasjon.
  • Den neste er basen - organisk cellulose eller glassfiberduk, impregnert med bitumen. Deres oppgave er å sikre stabiliteten til singelen, spesielt for å bryte.
  • Nå igjen et lag av bitumen med polymerer eller selvklebende base, som et ekstra punkt.
  • Og til slutt, en gjennomsiktig film for å beskytte dette klebemiddellaget, slik at shankene under transportbetingelsene ikke holder seg til hverandre.

Du vil være interessert i å se denne videoanmeldelsen:

Fordeler og kvalitetsproblemer: hva skal du se etter?

Myk flis, med tanke på det faktum at det er et enkeltstykke takmateriale, preges av fraværet av vind, som vanligvis skifer, metall eller Ondulin synd. Derfor, hvis du bor i en sone med sterke vind, vil du like en flis. Dette er den største fordelen, bortsett fra lett vekt og lydløshet.

Også for et boligkledd er bløt flis ganske enkelt et ideelt alternativ, for da har en lett truss struktur rett til livet, der du ikke trenger å installere skråninger og stativer, og uten dem er loftet koselig og romslig.

I sammenheng med helvedesild ser slik ut:

Det er alt du kan være sikker på. Og når du studerer dette spørsmålet, vil du bli overrasket over å finne ut at en av naboene dine har det bra selv i sterk varme, og en annen i gården stinker av bitumen, man har et mykt tak i 7 år uten reparasjon, og den andre har halvt sprinkling i avløp.

Tross alt, er den endelige kvaliteten på helvetesild avhengig av hva slags råvarer produsenten bruker, hvor moderne utstyret er og hvilket beskyttende lag. Og fra dette - om du føler de påståtte fordelene eller lider av den årlige reparasjonen av hele taket.

Type bitumen: motstand mot varme, kulde og ultrafiolett

Høy kvalitet myk flis tåler temperaturer fra -50 til 110 °, ultrafiolett og tung snø, velbeskyt rommet under taket fra kulde og varme. Derfor bør du først og fremst ved å velge en passende sammensetning av helvetesild være oppmerksom på at klimaet i vårt land er slik at takbelegget opplever temperaturbelastninger fra -40 til + 40 ° på taket.

Den russiske vinteren er kjent for det faktum at det i dag kan regne, og i morgen blir alt til is, som om det er i magi. Det blir raskt klart hvilke produsenter som har spart på råvarer. I dette været ser dårlig flis først opp en sprekk, som under påvirkning av fuktighet begynner å vokse. På bare noen få år blir slik dekning ubrukelig. Hva er det avhengig av? Fra kvalitet og type bitumen!

Som råmaterialer for bitumen til fliser, som vil tjene lenge under forholdene i det russiske klimaet, må det være høyverdig olje med modifikatorer. Som et resultat, bitumen må ha lav brannfare og ikke kollapse over tid.

Vanligvis brukes ataktisk polypropylen som tilsetningsstoff, noe som gjør at taket beholder egenskapene opp til 120 ° C, slik at myke fliser kan brukes i et varmt område og i sibiriske skoger. Og den oksyderte bitumen er også verdifull på sin egen måte, og for de varme sørlige byene i Russland, hvor det ikke er ekstremt vær, er det ganske passende.

Faktisk tolererer den vanlige, naturlige bitumen ikke frost og varme, og derfor blir styren, styrenbutadien, termoplast eller kunstig gummi spesielt tilsatt for den russiske regionen. Slike tilsetningsstoffer øker elasticiteten til bitumen for kalde områder med skarpe temperaturendringer.

Spesielt for det russiske området er to typer bitumen egnet - oksygenberikte og sbs-modifiserte, noe som fører ganske forskjellig i prosessen med takoperasjon:

Modifisert bitumen er mer elastisk og dyrere. Derfor anbefales det, hvis du vil forstå hvordan kvalitet helvetesild, prøv å bøye dem. En egnet flis må være plast, selv om fleksibiliteten dessverre ikke tyder på kvalitet - bare typen av bitumen som brukes, nemlig om den oksyderes eller modifiseres.

Produksjonsteknologi: Mangelen på kvalitet er fulle av

Hvis du holder i hendene et eksempel på et mykt tak, lytt: lukten av helvedesild angir kvaliteten på bitumen. Hvis det er skarpt, indikerer dette aktiv fordampning av stoffer, og dette betyr at slike helvedeslip raskt mister sin elastisitet.

Også, hvis singelen er av dårlig kvalitet, smelter granulatet, og det er merkbart (det tillatte tapet er ikke mer enn 2 gram fra ett ark). Og ikke bare dusjet - vil skrape avløp, stripe delene av arkene på taket og levere mange problemer. Tross alt er "skallet" bitumen ikke tilpasset å motstå det ødeleggende ultrafiolett.

Legg også merke til når du kjøper på fremstillingsdatoen, fordi Dette er viktig for styrken av klebemiddellaget. Faktum er at etter et og et halvt år etter utgivelsen, mister et slikt lag sine egenskaper, og du trenger en tørketrommel for installasjon: det er ikke veldig praktisk å arbeide med elektrisitet i en høyde. Dette er en annen grunn til at for en person gikk hele takleggingsinstallasjonen som klokke, og en annen uke var opptatt.

La oss ødelegge en populær myte som har oppstått på grunn av produkter av dårlig kvalitet: helvedesild anses å være spesielt brennbart materiale. Ja, hun har en gruppe G4, dvs. svært brennbart materiale.

Ifølge brennbarhetsgruppen, refererer bløt fliser til B1 og B2, disse er moderat etterfyllbare belegg, og i henhold til flammespredning, til ikke-spredende tak. Det eneste unntaket er at de "skallede" stedene er farlige hvis gnister slår dem.

Derfor, hvis den myke fliser kvaliteten og fra en pålitelig produsent, er det ganske brannfast, til tross for at den er laget av bitumen. Se denne fascinerende amatortaketesten for motstand mot åpen ild:

Har du sett videoen? Vi skynder deg for å advare deg: Hvis du kjøper billige hansker med håndverkproduksjon (du kan klippe disse i din egen garasje), så er det ikke noe spor av alle fordelene som er nevnt ovenfor, men risikoen for brann, som vi har sagt, vil øke flere ganger!

Derfor, hvis du liker moderne myk flis, velg en god produsent og legg det uten å være frykt på taket. Dessuten er det hyggelig å jobbe med slik takmateriale, de vanligste verktøyene er nok, og det er ikke behov for noen spesiell kunnskap eller erfaring:

Typer og former for helvetesild: klassikere og nåværende trender

Alle typer helvetesild er klassifisert etter en rekke kriterier. Den første av dem er antall lag: det er et lag med ett lag, to lag og tre lag. Andre tolags- og trelagsfliser kalles "laminert", og dette belegget er mer motstandsdyktig mot vind og fuktighet, selv om den veier litt mer.

Den største fordelen med multi-lags helvetesild er at den er tykkere og sterkere enn et enkelt ark. Dette er vanskelig å pierce eller skade under drift og montering av taket. Flerskiktsflisene overfører vellykket til og med en orkanvind på opptil 150 km / t, som lett tårer ned i euro-skifer og metallfliser.

I form av kutteflis fant man oftest slike arter: beverhale, murstein, drakens tenner, et rektangel og en sekskant. I tillegg kommer produsentene med egne navn for egne samlinger og skjemaer.

Og til slutt bringer det største utvalget i verden av taktekking seg mineralsk smul. Det er vanlige helvetesild, og de som synes å leke med farge, og de som selges med en sølvfarget, gylden nyanse, og til og med dekket av kobber.

Her er et ganske interessant intervju med en profesjonell roofer på dette emnet:

Produsent gjennomgang: kvalitet fra hele verden

Helvedesild fra forskjellige produsenter ser bare ut som utseende, men faktisk er kvaliteten, råvarene og teknologiene som brukes, like forskjellige som dag og natt. Og det som ofte er bra for varmt Europa er ikke alltid egnet for det kalde nordlige klimaet. Derfor, la oss vurdere hva det moderne markedet tilbyr, og hva det kan tilfredsstille.

Italiensk design: miljøvennlighet er en prioritet

Tegola er et kjent italiensk selskap som produserer gode, myke fliser til russisk vinter. Det har vært kjent for hjemmemarkedet i over 10 år, og selv i Russland har en av fabrikkene blitt bygget. Dette selskapet er Europas ledende innen produksjon av myke fliser, og står for 49%!

Det italienske selskapet Tegola har sin egen filial i Moskva-regionen. Det er kjent for det faktum at serien omfatter mer enn 100 fargeløsninger, og er bra for bygninger med komplisert form.

En slik fleksibel flis tolererer merkelig plutselige temperaturendringer fordi den er laget av forbedret bitumen med høyere frostmotstand. Derfor er Tegola egnet for forskjellige klimatregioner.

Amerikansk produksjon: stil og layering

Tile CertainTeed er et amerikansk selskap, og Amerika regnes med å være verdensledende innen produksjon av myke fliser. Som råvarer bruker italienerne naturlig bitumen, som er spesielt importert fra Sør-Amerika.

CertainTeed selv er en del av Saint Global internasjonalt byggebransje, og det russiske markedet leverer tolags- og trelagsfliser i mer enn hundre fargeløsninger! Imponerende, er det ikke?

Finsk teknologi: Vær motstand

Dessuten vil du sannsynligvis like den vakre finske flisen, spesielt Katepal, fordi designerne ble inspirert av en så sterk natur. Den berømte Katepal er et selskap som har produsert fleksible helvetesild siden slutten av 40-tallet.

Dens produkter i Skandinavia er spesielt populære, og hvis du skjedde å beundre ryddige hus blant åsene, var det denne flisen som var på takene.

I tillegg er det taket Katepal regnes som et av de mest praktiske materialene. Dette er ikke overraskende, fordi finerne er kjent som naturlige byggere. Og i arbeid med slike fliser trenger du ikke spesielle ferdigheter eller spesialverktøy.

I tillegg er Katepal bare det perfekte dekselet for komplisert arkitektur av taktekking, som vanligvis må rote rundt. Her er de tekniske egenskapene til denne flisen:

I alle Katepal-samlinger ble nyanser valgt spesielt i harmoni med landskapet helt på hvilket som helst tidspunkt av året. I tillegg ble selve taket konstruert for å motstå alle værforhold, spesielt det foranderlige klimaet. Derfor er det sagt om henne at hun har en "virkelig finsk karakter".

Vi merker også en slik eksklusiv nyhet fra Katepal, som tolags "Mansion" flis av modifisert bitumen, som preges av spesielt høye vanntettingsegenskaper.

I hjertet av denne flisen - sbs modifisert bitumen. Hemmeligheten til Katepal er i innovative teknologier som tillater bitumen å opprettholde sine egenskaper i nesten alle værforhold. Det er derfor Katepal har vært spesielt populært på det russiske markedet i mer enn 20 år.

Et annet populært finsk merke er Kerabit. Det har vært kjent på det russiske markedet siden 2003 og før det ble kalt "Pikipoyka". Også kjent i Europa for sine gode kvaliteter, holdbarhet og fornuftig pris. Det adskiller seg fra andre typer helvetesild ved at innsiden av helvedesilden her er beskyttet av en silikonfilm:

Dansk produksjonserfaring: et århundre historie

Icopal er et av de eldste selskapene som kom over 160 år siden. Det er snarere en hel gruppe selskaper som i dag leder markedet for taktekking og vanntettingsmateriell:

Flisen som utstedes under Icopal-merkevaren, er forskjellig i høy kvalitet og gjennomtenkt design.

Tysk kvalitet: verdi - i samarbeid

Og nå går vi til den tyske produsenten Docke. Dette er en stor bedrift som spesialiserer seg på produksjon av helvetesild. Docke-produkter er resultatet av tysk-russisk samarbeid. Videre har vellykket, en gang produsert flis en rekke fordeler og fordeler: Enkel installasjon, forbedret tetthet, lyshet, utmerket design og motstand mot temperaturendringer.

Selve flisen er egnet for alle klimatregioner i vårt land, fordi spesielle elementer legges til bitumenbasen selv under produksjonsforhold, noe som øker smeltepunktet og gjør det vanskelig å antennes.

Docke helvetesild har en uvanlig funksjon - dampgjennomtrengelighet. Den passerer perfekt damp fra innsiden, men samtidig beskytter taket mot ekstern fuktighet. På grunn av alt dette er takplaten med et slikt belegg alltid rent og tørt, uten kondens eller fuktighet. Et annet viktig poeng: Docke helvetesild blir ikke blåst av vinden i det hele tatt.

Forresten håper produsenten seg i utgangspunktet om at helvedesildene vil være perfekt kombinert med fasaden på fasaden, så hvis du har akkurat denne typen husdekorasjon, vil Docke passe perfekt inn i det totale utvendige:

Vanligvis er Docke flis mørk i farge og varmes opp i solen, men samtidig beholder den alle sine egenskaper uten å miste holdbarheten. Et glassfibernett med et spesielt fyllstoff er generelt ikke følsomt for frost. I tillegg har bitumen en lav tetthet, som spiller rollen som ekstra isolasjon.

Du vil huske Docke-samlingen ved uvanlige samlingsnavn, som er dedikert til forskjellige land og berømte byer. Og Docke produserer fliser av to typer: med oksidert bitumen og sbs-modifisert. Så vær forsiktig: produktene her er veldig forskjellige. Og når det er en smal spesialisering, er nok tid og innsats viet til kvalitet og teknologi.

Innenriks merker: TechnoNIKOL, RoofShield, Ruflex, Shinglas og Tilercat

Den mest populære russiske produsenten er RoofShield. Dette merket tilhører selskapet Bullpen, som i form av produksjon er også blant de europeiske lederne. Blant de fordelene vi kaller den absolutte tettheten til RoofShield-flisen og dens overholdelse av moderne standarder for sikkerhet og kvalitet.

Du kan se samlingene fra Rufshild blant annet takket være den lyse designen og formularer:

På en gang økte det vellykkede innenlandske selskapet Tehnonikol raskt produksjonen av fleksible helvetesild "Shinglas", som er av høy kvalitet og rimelig pris. Videre gleder samlingens utvalg også øynene fra eliten til økonomiklassen.

Ja, Shinglas-merket er relativt nytt i det russiske markedet, og er kjent for ikke mer enn 10 år, men har allerede klart å få sitt kall i europeiske land. Det adskiller seg fra andre analoger ved at den ikke bare produseres i en enkeltlags versjon, men også i to- og trelag, på grunn av hvilke takene ser ut som ekte arkitektoniske mesterverk.

Samtidig leverer Technonikol sine produkter med en garanti på opptil 50 år, noe som sier mye. I tillegg er i Russland Technonicol det eneste selskapet som produserer trelags fliser.

Ifølge denne produsenten brukes bitumen her uvanlig. For eksempel i destillasjon av petroleum er det standardindikatorer på 35-45 ° C, men deres produkter er også spesielt behandlet for å forbedre varmebestandigheten. Derfor har slike materialer allerede ingen temperaturbegrensninger.

Slik ser dette populære flisen ut:

Et annet produkt fra TechnoNIKOL er Tilercat helvetesild. Det er bemerkelsesverdig for sin bekvemmelighet og mulighet til å bruke den i lavhuskonstruksjon. Og i området - de mest populære farger og former.

Også den innenlandske flisen fra Ruflex har stor popularitet. Du vil være interessert i å vite at historien begynte bare fra den berømte finske produsenten Katepal, og Ruflex var bare en separat serie for det russiske markedet og var veldig elsket av folket. For noen år siden ble Ruflex helt uavhengig, og nå er den allerede produsert i Russland med moderne utstyr:

Grunnlaget for slike helvetesild - glassfiber med en tetthet på 120 g / kvm. Den er spesielt sterk på et gap, og holder derfor alle belastninger. Råmaterialet som brukes er oksidert bitumen med sbs modifikatorer og mineralsk chips, som beskytter godt mot ultrafiolett stråling. Og flere og forskjellige fraksjoner for å maksimere søvnen og beskytte hele overflaten.

Ruflex-fabrikken ligger i Saratov-regionen, og som produsenten hevder, bruker den nytt europeisk utstyr og nesten de beste råvarene. Derfor er Ruflex flis ganske verdig konkurranse mot utenlandske kolleger, men det har en lavere pris. Ruflex tilbyr også sine kunder et stort utvalg av farger.

Du vil også finne slike gode merker på markedet som Unicma, helvedesild fra Ondulin, Alaska, Alabama og andre. De er mindre kjente og viser også seg godt i praksis.

Har du valgt ditt valg? Vi håper at vår artikkel hjalp deg med dette!