Mitt smarte hjem

Tre er et uunnværlig materiale (for tiden) i konstruksjon, bare det er "sårbarhet" i sin "arikhtektura", på dataspråk. Wood, som det er kjent, er redd for to ting - rotting og barkbille (ikke teller branner, men dette er allerede force majeure). Det er nesten meningsløst å forsøke å forlenge ungdommen til de gamle, bråkete brettene, så det første handler om nye bretter, barer, logger.

Det første vi gjør med nyoppkjøpte byggematerialer fra tre, er å tørke det ordentlig. Selv på slike gode byggebaser som Petrovich (i motsetning til noen Stroyudachi), der tre er lagret under taket, vil det fortsatt være "naturlig fuktighet". Derfor, hvis du planlegger å bruke brett / brett på ansvarsstedene (enten fuktig eller åpen for solen), ikke ta deg tid til å tørke dem. Jeg kan ikke si nøyaktig hvor mye det trengs, men jeg (på en naturlig måte) klarte å reparere 15x15 gulvet i en måned (sommer) helt tørket ut.

Hvordan tørke tre

Å tørke et tre synes å være en enkel sak. Men hvis du overdriver det, - at styret, som tømmeret vil ødelegge - "vil gå til skrue". For ikke å ødelegge tømmeret under tørking må du følge to enkle regler:

  1. Beskytt treet mot regn
  2. og fra solen.

Det var fra den siste faktoren at mine bretter og barer led. Beskyttelse i begge tilfeller er den samme - å lukke med noe, i det minste taktekking. Men lukk ikke bare ovenfra, men også fra sidene slik at solens stråler ikke trenger inn. Da, med tregtørking (og ikke stek, som i helvete i stekepanne), vil tømmeret ikke kile.

Trebeskyttelse riktig

Så, det tørkede tømmeret tørkes ordentlig, noe som betyr at de er klare til neste trinn av forberedelse for bruk - beskyttelse mot råtnende og fuktighet og barkbille. La oss lage tre evig sammen. Dette er ekte!

Det er kjent at sovjetindustrien har utviklet hensiktsmessige midler for beskyttelse av treprodukter. Da var jeg ikke kjent med dem, men jeg fant ut om dem senere da jeg ble voksen. Allerede ved første reparasjon av stiftelsen (og dermed erstatning av gulv), tenkte jeg på hvordan å forlenge styrets levetid. Tross alt, hvis du ser på bildet (eller bare tar ordet), vil du finne ut at loggene, som tjente 40 år som tverrstenger (lags) for gulvet og ikke ble behandlet med noe, har ruttet ikke så mye fra fuktig, men fra barkbille.

Jeg tenkte på dette problemet, jeg kjøpte en slags komposisjon (5 l beholder). Jeg husker ikke navnet. Ved behandling ble antiseptisk ingen merker på treet (ikke farget i noen farge. Nærmere bestemt var sporet igjen, men gjennomsiktig - neppe merkbart). Faktisk er dette en mangel: Tross alt er et fargestoff spesielt lagt til tapetlimet "Methylan" for å trekke ut de ufortynnede områdene. Generelt forbruker antiseptisk konsollen beholderen (var det lenge i huset mitt!), Og den neste bestemte seg for å ta en annen. Denne gangen kom jeg over et antiseptisk under det beskjedne navnet "HM-11".

Det er en brun, luktfri væske, også i bokser (5 og 10 liter hver). I begynnelsen blir det brukt motvillig (treet er ganske enkelt ikke fuktet av det), men bokstavelig talt etter et minutt er det allerede absorbert villig. Hvis du trenger å behandle ikke bare sidene av brettene / brosene / loggene, men også endene (og dette må gjøres!), Utgangen er enkel: Vi legger den vertikalt i en høy bøtte eller annen egnet beholder og la den stå om natten (mindre, det kan og kan, Jeg vil ikke ha tillit til absolutt beskyttelse, for eksempel. Ja, og hvor å haste når du gjør det for deg selv?) Hvis bredden på skuffen tillater, legg noen brett / laths / barer for å øke hastigheten på prosessen.

Og hvordan å beskytte mot rotting og barkbagler, si, en 6 meter bord, en bar, en logg? Legg også en bøtte vertikalt, bare dimensjoner gjør det vanskelig å gjøre det innendørs. og det er bedre å ikke starte på gata - regnet vil ifølge loven begynne å begynne når du sover eller du ikke er hjemme (eller det regner slik at du ikke vil løpe for å skjule en 6 meter log). Da jeg strømmet grunnlaget og forandret gulvene, var det ingen vanskeligheter - og det var ingen gulv, og døråpningen foran vinduet (som de kom inn i) tillot meg å installere diagonalt, minst Eiffeltårnet. Sant, jeg måtte ganske svette. Det er viktig! Seks meter savet tømmer er vanskelig, og det vil knuse deg med glede ved første anledning. Og selv om du klarte å sette lengdemåleren vertikalt, kan den lett bevege seg ut! Derfor, jeg (fordelen av bassenget var praktisk) propped opp alt dette oppdrett med pitchforks (to for pålitelighet!). Dette kan ses på det horisontale bildet.

Soak over natten, velg deretter:

a) hvis den nøyaktige lengden er kjent, bare drei den andre enden til et antiseptisk middel;

b) Hvis ukjent, utsetter vi dette trinnet og finner først lengden.

Alt, tre er pålitelig beskyttet mot fuktighet (rotting) og barkkebiter, og er klar til bruk. Deretter vil du sikkert vite hva erfaringen med å bruke behandlet (beskyttet) tre og lese min...

Antispetik XM-11 (anmeldelse)

Med dette antiseptiske behandlet jeg ikke bare lags for kjelleren, men brukte den også (jeg hadde kjørt i mer enn et år, nok for tilbakekalling) i et mye mer aggressivt miljø: å beskytte gulvbrettene i... badet. Opplevelsen av ettårig bruk av slike plater behandlet med XM11 viste at:

  • tørre brett er ikke fuktet med vann (eller rettere sagt, de blir fuktige - de vil bli våte uansett, men de gjør det motvillig og blir vått mye lenger. Vann ruller ned fra dem i dråper);
  • gulvet tørker raskere enn ubehandlet.

I tillegg til gulvet i badekaret behandlet jeg, som en seende person (nærmere bestemt lat), også XM-11 med antiseptisk og slats, og festet takmateriale på taket av badet og garasjen. Inntrykk er den mest positive. Etter den andre tredje vinteren forblir lamellene like nye (selvfølgelig, hvis du ikke glemmer å behandle endene).

Når jeg legger formen for å helle fundamentet inne i huset, hadde jeg ingenting å gjøre (eller heller ikke tro på resultatet). Jeg satte innsatsene i XM11-bøtta i 10 minutter, som måtte hamre for å fikse formen. Kjelleren er fuktig (Bolohrad!). Formeringen stod i løpet av to uker (den første - venter på å fylle med betong, den andre - la det herdes). Demontert, stakes (fortsatt bra) bestemte seg for ikke å kaste. Etter litt mer tid så jeg at deres nedre del, senket i et antiseptisk middel i 10 minutter, ser bra ut og er farget i fargen på kjemisk sammensetning. Dette antyder at selv i så kort tid klarte han å suge inn i de øvre lagene av tre. Bravo!

For å beskytte treet mot fuktighet (rotting) og barkkebiter og dermed gjentatte ganger forlenge levetiden er ganske realistisk!

Jeg kan bare svare på antiseptisk XM-11 bare med det beste av ord, og jeg ser ikke nødvendig å prøve noe annet. Eller kanskje jeg har det galt - kjenner du botten bedre?

Tørk olje - et alternativ eller tilsetning til antiseptisk

Tørketre er også en utmerket trebeskytter. Den kan brukes både i stedet for, og sammen med et antiseptisk middel. I sistnevnte tilfelle gir vi først KhM11 for å tørke helt, så, som vanlig, suge det i lakk. Dobbelt beskyttelse er bedre!

Valg av rettsmidler basert på tres tilstand

Hvis du trenger evig tre - ta en titt på barrträdene: de er beskyttet fra innsiden med harpiks. Någoet som ligner meg gjentatte ganger, kom over de gamle, men godt bevarte plankene - det er ikke klart om dette er gran, eller det vanlige brettet fuktet med linfrø for mange år siden. Utenfor, selvfølgelig, forvitret. Såg av med kanten av en centimeter - inne i treet er som nytt! Det er bedre å dekke dette med linolje: selv om det er gran, vil egenskapene til tørking av olje og gran harpiks være nærmere enn med et antiseptisk middel. Pluss linseed clog porene, sprekker. Men det enkle, løse treet jeg foretrekker å suge som beskrevet ovenfor.

Dette innlegget ble postet lørdag 6. august 2011 kl 19:07 og er fylt under: Nyttig Trivia / Tips

Antiseptisk hmm 11 anmeldelser

Jeg bygger et trehus på landsbygda og overvåker kontinuerlig ny teknologi. Nylig leste jeg om huset og dacha om bruk av impregneringer og antiseptika på et forum. Jeg kjøpte 20 liter XM-11 Antiseptisk, det var nok å behandle alle veggene og taksystemet i huset. Behandlingen ble utført på våren, det var nødvendig å lufte alle lokaler, som det var skrevet om preparering av toksisitet. Jeg vil si at jeg ikke følte meg selv, selv om jeg tok en rekke forholdsregler. Om vinteren, inspisere taket er det ikke et snev av sopp eller mugg.

Vurdering 9/10 # 987

Senest fullførte jeg endelig huset og tenkte på behovet for å beskytte og impregnere hele huset. Til dette formål, på vegne av selger, kjøpte jeg antiseptisk og impregnering XM 11, som avviker fra resten med den sterkeste beskyttelsen mot alle sopp, insekter og til og med former. Jeg likte antiseptisk fordi den har den sterkeste effekten, det er nok for et stort treområde, og det blir heller ikke vasket av selv etter intensiv vanning av tre.

Gjennomgå poengsum 9/10 # 1486

Var veldig fornøyd med resultatet. Selv etter et år med liggende brett på bakken uten ly, merket de ikke noen eksterne endringer i brettene.

Resultat pr vurdering 10/10 # 6375

For et år siden kjøpte vi lampen Alcor 114 B48 fra Northcliffe. Gode ​​ting. For en rimelig pris (1040 rubler), veldig bra og pålitelig...

For omtrent et år siden bygget jeg meg en låve i landet. Den ligger i skyggen og lavlandet, så jeg bestemte meg for å suge den i impregnering...

Legg igjen din tilbakemelding

Populære Spørsmål

Velkommen! Trenger hjelp til neste spørsmål! Hvordan bygge et trehus selv? Hvordan velge riktig materiale og hva skal man være spesielt oppmerksom på? Med hvilke problemer.

Jeg bor i et veldig gammelt hus, og jeg har alle veggene foret med clapboard. Hun er også veldig gammel og derfor vil jeg male henne kort. Bare jeg vet ikke hvilken som er mulig.

med polykarbonat kjøpte jeg skiver med en plugg, den indre delen er lengre enn svampen selv med en diameter på 10 mm. Hva annet trenger jeg å bore polykarbonat under disse skivene?

Jeg liker virkelig gamle trehus. En moderne boks av tømmer, for å være ærlig, lei opp. Hvordan bygge et hus i landsbyen på den gamle teknologien?

YERDAG AV BACKGROUND PANELS LIKVIDNE NAILER OG PÅ PANELER VENSTRE STICKED GLUE PLACES THAN REMOVE

Et stort vindu forstørrer visuelt soverommet, noe som gjør det lettere og mer levende. Grå-sorte fløyelgardiner gir rommet eleganse og eleganse. Hvit hylle over det store.

Alle rettigheter reservert. Bruk av materialer fra nettstedet er bare mulig hvis den aktive direkte linken til vår ressurs er installert.

kunngjør XM-11

kunn

For sommeroppdateringsplanen og generell aktivitet på nettstedet - hva i helvete. Det er nødvendig å bygge et hus. Som alltid betyr dette ikke at MPH har fullstendig scoret. Jeg ser, jeg leser, jeg svarer.

Antiseptisk XM-11

Jeg smør lags i huset med antiseptisk. Først antok den beryktede "Senezh" (øko-biografi eller hva det var der) med sin delikate smaragdgrønne farge, og det er derfor jeg kaller det "cadaveric hood". Senezh er ikke dårlig i prinsippet, men jeg leter ikke etter enkle måter. Derfor fant jeg det lokale kontoret til produsenten av impregneringer og lakker for tre, og i det - uvaskede antiseptiske XM-11. Det er mange anmeldelser om ham, 99% er laudatory, det er usannsynlig å bli bestilt. Sammensetningen er ganske enkel, som selv i henhold til GOST. Det er overraskende at fargen når man maler først, er veldig edel; Jeg hadde strakt smurt hele huset på denne måten fra innsiden og utsiden (det andre laget til høyre, tørker ut). Men når det tørker ut, blir det som Senezh (men ikke så dødelig, legger til venstre).

En annen forskjell fra "Senezh": at med hvert nytt lag "går" inn i skogen, som om ingenting hadde skjedd. XM-11 etter det første laget er tilsynelatende tett bundet til treet, på grunn av hvilket det andre laget allerede faller tett, går antiseptisk mye mindre. Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig. Og ja, "Senezh" stinker ammoniakk. Og XM-11 - ikke tro det - et tre! Dvs, man kan si, stinker ikke i det hele tatt.

VI BYGGET EN FRAME BATH

Navigasjonsmeny

Tilpassede lenker

annonse

Brukerinformasjon

Du er her »BYGG EN RAMMEBAD» ALLE OM HVA »ANTISEPTICS APPLICERES?

HVA ANTISEPTIKKER GJELDER?

Innlegg 31 side 60 av 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Forfatter: Boatsman
  • moderator
  • Sted: Moskva, Pervomayka
  • Meldinger: 606
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    2 dager 11 timer
  • Siste besøk:
    18-07-2016 16:56:09

Jeg brukte Belka Topazur og base det året. I dag ser det ut til at det ble malt i går.
Stinker sterkt når man maler. Det er bedre å bli luftet oftere.

For 10 år siden malte Belinka veggpanelet på den ytre testen. For et år siden brøt jeg veggpanelet (revet tilhengeren) - som ny.

Jeg vet ikke hva egenskapene til dagens og 10-årige Belinka.

Penotex prøvde i en dyp ungdom (jeg husker egentlig ikke hva de malte). som en veranda. Jeg så ikke på)))

Når det gjelder senezha, kan jeg si at fra alle hans pribluda respekterer jeg ANTISEPTIC (svart) og smør alle de skjulte overflatene med den i 2 lag.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Skrevet av: Pinin
  • medlem
  • Hvor: Peter
  • Meldinger: 70
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    22 timer 56 minutter
  • Siste besøk:
    2009-12-06 12:04:25

Hei alle sammen! Jeg vet ikke om Senezh, jeg vet ikke om B-ku, men jeg behandlet alt tre med en St. Petersburg-antiseptisk under det navngitte navnet "KMBB"! Maler et tre i lysegrønn farge, men det behandlede tømmeret ligger i kjelleren i 3 (!) År og til og med pepperrot! Det er selvfølgelig ikke et estetisk (og dampbad) å behandle synlige steder, men det er bedre å male bjelker, taksystem, vindbrett! Sjekket av tiden! Og prisen på problemet er bare 250 rubler. for 10 (!) liter! Beklager, det ser ut som en annonse, men resultatet er på "ansiktet." Når logghuset ble satt, var det ingen antisep i butikken, jeg kjøpte en annen "neomid" som kan høre. Salvet blokkhus. Resultatet kom til våren og OH. (beklager franskmennene) - på nordsiden av veggen "blomstret". Og han ga mer penger til "neo-d" goraaaazdo. Men penger er ikke problemet her, du vet! Og hvem vil ha en brannhemmende beskyttelse, "HM-11. Super! Verdt 500r for 10l. Igjen, ikke reklame! Det er det! Og etterbehandling av impregnering utenfor, vil jeg gjøre "Tikkulila Pohjuste" (primer), deretter "Tikkurila Valti Color" og lakk "Tikkurila" Jeg husker ikke det som ble kalt, men for yachter!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Vel, hvis du virkelig virkelig vil studere spørsmålet: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Hvis du mestrer mange nyttige ting, vil du finne ut.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

Hei alle sammen! Jeg vet ikke om Senezh, jeg vet ikke om B-ku, men jeg behandlet alt tre med en St. Petersburg-antiseptisk under det navngitte navnet "KMBB"!

Jeg hekta også disse H. KMF holder det rote treet godt, smurt tømmer på huset, og HM-11 fuktet de nye brettene og baren til badekaret. De er ikke skyllet ut, H. disse, faktum. Utholdenheten er fantastisk. Mitt uferdige år, under nedbør, stod til taket ble gjort, så det gjenspeilte ikke på noen måte, fordi hvert tårn var gjennomvåt.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Forfatter: Alexey V
  • medlem
  • Sted: Kirishi
  • Meldinger: 57
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    19 timer 46 minutter
  • Siste besøk:
    11-27-2012 20:11:04

Velkommen! Fortell meg, vær så snill, hvis loggen allerede er rått, er det fornuftig å behandle det med et antiseptisk, slik at det ikke roter helt.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Alexey, det blir ikke verre for noen.

Share3713-08-2009 18:03:16

  • Skrevet av: CergeyB2006
  • moderator
  • Sted: Moskva-regionen
  • Meldinger: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    4 dager 6 timer
  • Siste besøk:
    13-04-2018 14:59:44

For å kutte ut den rote delen av loggen (kutt), så behandle. IMHO
Lykke til.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

For å kutte ut den rote delen av loggen (kutt), så behandle. IMHO

Jeg er enig, støvet må fjernes. Og så er det som er igjen sterkere, 3 savner CMP. En garanti på 30 år er gitt. For omtrent 5 år siden i huset festet en bar smurt. Tro meg, gode ting. Du burde være i Kirishi, de gjør det i St. Petersburg.

Share3923-08-2010 23:10:24

  • Forfatter: Sergey
  • Gjesten

Og hvordan du erstatter den rote delen av loggen? Og så forblir nesten halvparten av loggen.
Og hvis du heller hele betong- eller skumaggregatet? etter behandling med antiseptisk middel.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Skrevet av: CergeyB2006
  • moderator
  • Sted: Moskva-regionen
  • Meldinger: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    4 dager 6 timer
  • Siste besøk:
    13-04-2018 14:59:44

Tvert imot, gi så mye ventilasjon som mulig på dette stedet for å tørke.
Og i stedet for kuttstykket kan du sette det inn i en logg eller en bar.
Lykke til.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

Og i stedet for kuttstykket kan du sette det inn i en logg eller en bar.
Lykke til.

Jeg er enig. Toka alt fra hjertet må være gjennomvåt med antiseptisk, i verste fall, oppvarming.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Forfatter: Sergey
  • Gjesten

Takk for svarene!

Jeg glemte bare å merke seg at dette er den nedre kronen av badekaret.
Akkurat da den ble bygget, ble gulvets skråning forsynt dårlig, og vannet falt på disse loggene. Og i 12 år har de ruttet.
Spørsmålet om å erstatte logger er ennå ikke verdt det, fordi det er veldig arbeidskrevende.
Ja, selvfølgelig skutt vi ned nesten alt rot og rikelig fuktet med antiseptisk (Senezh Biot).
Så jeg spurte bare hva som var best å gjøre for å gi ekstra stivhet av loggen.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Skrevet av: Андрей_К
  • Gjesten

Soaked kampene (da tørket jeg dem selvfølgelig) med fyrstein senege fargeløs - de brenner mye verre, noen av dem går ut umiddelbart.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Eksklusivt IMHO! Jeg tror ikke på "alt i en flaske." Det er et "bio", det er en "brann". Når det er kombinert, virker det, det er dårlig eller en ting, eller en annen, eller begge deler.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

Eksklusivt IMHO! Jeg tror ikke på "alt i en flaske." Det er et "bio", det er en "brann". Når det er kombinert, virker det, det er dårlig eller en ting, eller en annen, eller begge deler.

Jeg er enig. Det er god brannbeskyttelse og bioproteksjon, men i "ett hetteglass" av strømmen vil brannbeskyttelsesklassen øke, men brennbarheten vil forbli. Jeg trodde at du ikke ville være 100% impregnert med flammehemmende, brennbare materialer, slik at hele bygningen brente ut var nok, det er bedre å suge det med høyverdig antiseptisk. Overbetaling for dårlig brannvern og dårlig antiseptisk er ikke verdt det.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Jeg tror også, hva i helvete bryder med "ilden"? Noen håper at med ilden, brannen, "det" (det vil si loftet) selv vil øke og dø ut? Tuller eller tuller? Eller under (over, på grunn av, etc.) vil skjermen ved ovnen blusse, brenne, løfte og roe seg? Vel, voksne. Eller beregne det i forsikring med krav: Det var brannvern, og hun brant ned, stsuko. Ikke.. det er bedre å jobbe med "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Skrevet av: Mikhalych
  • medlem
  • Innlegg: 3
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Brukt på forumet:
    19 minutter
  • Siste besøk:
    07-09-2014 13:27:48

Endret den nedre kronen av 40. sommerramme 100 x 100. Impregnering - arbeider av, bitumen, bensin (parafin?). Inne i kuttet hvit. Fresh. tre.

I barnas sandkasse, fra en bar 100 x 100 + senezh, ristet de nedre felgene etter 3 år.

Redigert bader (15-10-2007 13:44:34)

Bitumen bensin og parafin er bra, så lenge barn ikke hengi seg til kamper

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Skrevet av: Mikhalych
  • medlem
  • Innlegg: 3
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Brukt på forumet:
    19 minutter
  • Siste besøk:
    07-09-2014 13:27:48

Oftest fanget annonsering Senezh og tips for å kjøpe. Er det noen som vet hva de er laget av? Våre byggere og gartnere skiller bare vodka fra godt fra godt, og alt annet blir sett av reklame, råd fra en nabo og en usbekisk selger på markedet, vel, det maksimale gjerdet eller badet og deretter den første og siste i livet. Så, forteller jeg.
1. Kjøp det berømte merket av impregnering og brannvern i markedet eller butikken? Gratulerer)))
Brannhemmende sammensetning fra markedet - kobbersulfat eller natriumfluorid - Antiseptisk, flammehemmende additiv - ammoniumfosfat (gjødsel for blomster og grønnsakshager). All denne blandingen er knead i vann, gjenoppbygget, filtrert og to Uzbeks hælder dette produktet av høyteknologisk produksjon i beholdere, den tredje vri på korkene og de fjerde pinnene. Jeg skriver til deg de uklarte merkene. Noen ganger i stedet for fosfater de bruker potash, pepperrot reddik er ikke søtere, siden det, som den første versjonen, er lett vasket ut. Hvorfor er alle butikkene proppet med dem? Kostnads. Fuskbutikker fra 30 til 50%, hvis du tar mer eller mindre anstendige varer, vil prisen flyte høyt og produktet vil henge. Flere anstendig komposisjoner kan kjøpes i spesialiserte brannvernorganisasjoner, men ikke alle arbeider med private kunder.
Det eneste som antiseptika kan tas er antiseptika og brannsikring på ikke-saltbasis. De er få, men via Internett kan du finne. Disse komposisjonene er for kompliserte til å produsere og det er ingen igjen. De varierer i deres søknad fra - 10 gr. C og forbruk per kvadrat er tre ganger mindre enn markedskanoen. Husk antiseptika på ikke-saltbasis. Lykke til for alle

De beste antiseptika for tre: Hvordan velge en beskyttende impregnering mot soppen (Foto Video) + 2018 Anmeldelser

Tre er et pålitelig, holdbart og vanlig byggemateriale av naturlig opprinnelse. Naturlig og slitesterk, dette materialet trenger fortsatt ekstra beskyttelse mot rotting og sopp. Materialet vil fortelle om de beste tre konserveringsmidlene som vil bidra til å forlenge levetiden til trekonstruksjoner og bygninger.

Innholdet i denne artikkelen

Hva er løsningen for?

Behandlings desinfiserende sammensetning gjør det mulig å forlenge levetiden til trevirke

Antiseptisk er en spesiell beskyttende løsning med vannavvisende og desinfiserende egenskaper som impregnerer tre. Antifungal og antimikrobielle midler, antiseptika og brukes som et forebyggende tiltak for infeksjon av treet, og som en terapeutisk sammensetning.

En god antiseptisk har slike egenskaper:

  • effektiv
  • ufarlig for mennesker og dyr
  • ikke giftig
  • har økt motstand mot aggressive effekter
  • kompatibel med andre produkter (lakk, maling)

Tre består av lignin (det gir styrke til materialet) og cellulose (en polymer med en lineær struktur). Denne holdbare, men mottakelige for de negative effektene av produktet, er avhengig av påvirkning av biologiske faktorer (sopp, mugg, blå, bakterier, alger).

Raser av tremateriale i henhold til graden av følsomhet for infeksjon av en sopp er delt inn i:

  1. Motstandsdyktig (furu, ask, eik kjerne)
  2. Medium resistent (gran, gran, sentral del av bok)
  3. Lavt motstandsdyktig (ytre lag av bjørk, bøk og lønn)
  4. Ustabil (sentral del av asp, tre under bark av alder og linden)
  • dårlig ventilasjon i rommet
  • mangel på primærbeskyttelsesbehandling
  • Feil lagring av materiale
  • dårlig isolasjon og lav lufttemperatur
  • Tilstedeværelsen av soppsporer
  • inntrengning av vann eller å være i et miljø med høy luftfuktighet

Typer antiseptika

For intern og ekstern bruk av forskjellige typer desinfeksjonsblandinger

Beskyttelsesbehandling skal være:

  1. Elementer av støttestrukturer av bygninger laget av tre
  2. etterslep
  3. Tregulv
  4. Tak mellom gulv
  5. Veggpartisjoner
  6. Fasade deler
  7. Helt alle treelementer i bad og badstuer
  8. Slutt deler av strukturer
  9. Lavere kroner av tre logg bygninger

Det finnes hundrevis av varianter av beskyttende treimpregnering, som er klassifisert av:

  • struktur
  • omfanget av søknaden
  • oppnevning av
  • søknadsmetode
  • innvirkning på sopp og bakterier

Etter sammensetning

Oljeprodukter passer best for utendørs arbeid.

Avhengig av komponentene som ligger til grund for impregneringen, er antiseptika delt inn i:

Etter omfang

Ved arbeid i lokaler må du velge ugiftige desinfeksjonsmidler for innvendig arbeid.

For konstruksjoner i eller utenfor lokaler der fuktigheten er høy eller normal, må du velge forskjellige typer impregnering. Avhengig av hvor treet skal brukes, er løsninger for desinfeksjon:

  1. Til ekstern bruk. Brukes til dekorative arbeider eller forbereder treet for videre manipulasjoner. Slike antiseptika er preget av økt motstand mot aggressive miljøpåvirkninger: nedbør, UV-stråling, frysing eller oppvarming. De har en skarp, skarp lukt, derfor anbefales det ikke å bruke dem i et uventilert rom.
  2. For interiørarbeid og under baldakin. Ikke giftig, avgir ikke giftig røyk, luktfri - hovedsakelig på organisk basis. Passer for alle typer interiørarbeid, men du må være oppmerksom på merkene på fuktighetsnivået (for tørre eller våte rom)

I henhold til graden av effektivitet

Medisinske løsninger kan brukes som profylaktiske for å beskytte mot sopp

For sunne og allerede berørte materialer bruker forskjellige løsninger.

I henhold til graden av innvirkning og utnevnelsen av antiseptiske midler er:

  1. Forebygging. Brukes til behandling av tømmer eller tre umiddelbart etter kjøp før byggearbeid. Effektiv bare for å beskytte rent tre. Strukket ved ødeleggelse, vil verktøyet ikke lenger være i stand til å kvitte seg med strukkestenger, planker eller strukturelle elementer.
  2. Medisinsk (kan brukes til forebygging). Tre er impregnert med slike midler der det allerede er mugg, sopp eller dårlige prosesser har begynt.

I henhold til metoden for anvendelse

Påfør en beskyttende sammensetning kan være dype eller overfladiske måter.

Trebelegg med medisinsk sammensetning, sprayet med en spray eller helt nedsenket i oppløsningen.

Så, dyp søknad inkluderer:

  • nedsenking i en antiseptisk tank
  • høytrykks autoklaver eller vakuum
  • bandasje metode
  • diffus avsetting
  • rullebehandling eller airbrush
  • tørr kapillær eksponering

Av funksjonalitet

Brannhemmer med antiseptiske egenskaper er blant de mest populære stoffene.

Desinfiserende impregnering for tre utfører også følgende funksjoner:

  1. Bleking. Gamle eller gjenstand for gjentatt farging ved etter impregnering med et slikt verktøy gjenoppretter sin opprinnelige farge. Verktøyet misfarger grå scurf, uten å ødelegge trestrukturen.
  2. Bekjempende mugg. Forhindrer eller stopper veksten av svampekolonier, ødelegger vekst i mugg. Det er effektivt hvis lesjonens område er lite. Når soppen dekker en stor del av overflaten av treet, blir råmaterialene først behandlet med soppdrepende midler. Som et profylaktisk middel blir det brukt mot ødeleggelse av tre-kjedelige insekter.
  3. Brannbeskyttelse. Antiseptika med egenskapene til flammehemmere er et universelt og populært middel for komplisert beskyttelse av tre. Den brukes oftest til ekstern behandling.
  4. UV beskyttelse. Forberedelser for eksterne arbeider som hindrer ødeleggelse av tre fra eksponering for sollys. Inneholder organiske stoffer og pigmenter som nøytraliserer stråling som er skadelig for treslag
  5. Beskyttelse mot overdreven fuktighet. Brukes til impregnering av interiøret i bygninger i badstuer og bad, hvor fuktighetsnivået er konsekvent høyt. De negative effektene av vann forverres av høye temperaturer. Siden sammensetningene brukes til innvendig arbeid, har de vanligvis en organisk sammensetning og er ikke toksiske.
  6. Primær beskyttelse. Slike oppløsninger behandles med friskt friskt tre for bygg, lagring eller transport.
  7. Beskyttelse av sluttdeler, bruddpunkter, skjæring. Disse delene har en porøs struktur og absorberer mer fuktighet fra atmosfæren. Det er rumpa som anses som et gunstig sted for veksten av soppkolonier.

Populære rusmidler

Innenlands produksjon

Innenriksfondene er vanligvis universelle og ikke dårlige i kvalitet til utenlandske analoger.

Høykvalitets beskyttende kjemikalier produseres av følgende russiske produsenter:

De beste stoffene: Senezh Ecobio (vandig løsning med tilsetning av komponenter av uorganisk opprinnelse, brukt til innvendig og utvendig), Senezh Aquadekor (oljeløsning) og Sanage Sauna (til behandling av bad og badstuer fra sopp, på akrylbasis).

Dekontaminasjonsantiseptika viste seg å være svært effektiv: Norteks Doctor (for å beskytte mot blå, sopp, alger og mugg), Nortex Bleach (lyser mørkt tre, ødelegger trefarger), Krasula Aqua (gir vannavvisende egenskaper, beskytter mot trebille).

Utenlandsk produksjon

Beskyttende azurblå fra finsk produsent Tikkurila beskytter treet mot sopp i 7 år

Anerkjente verdensomspennende desinfeksjonsmidler for impregnering:

Noen av de dyreste, men effektive produktene til denne produsenten er: Valtti Color Satin (lassant komposisjon med satinfinish glans), Vinha (dekker antiseptisk til utendørs bruk), Supi (beskyttende sammensetning for bad og badstue på akrylatbasis).

De mest populære stoffene er: Pinotex Wood Primer (vannbasert beskyttende impregnering), Pinotex Tinova (gir beskyttelse for tre i opptil 12 år), Pinotex Natural (beholder den naturlige farge av tre).

Utvalg av antiseptiske egenskaper

De beste forberedelsene til desinfeksjon av behandling, avhengig av funksjonene og oppgavene som er utført, presenteres i tabellen.

VI BYGGET EN FRAME BATH

Navigasjonsmeny

Tilpassede lenker

annonse

Brukerinformasjon

Du er her »BYGG EN RAMMEBAD» ALLE OM HVA »ANTISEPTICS APPLICERES?

HVA ANTISEPTIKKER GJELDER?

Innlegg 31 side 60 av 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Forfatter: Boatsman
  • moderator
  • Sted: Moskva, Pervomayka
  • Meldinger: 606
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    2 dager 11 timer
  • Siste besøk:
    18-07-2016 16:56:09

Jeg brukte Belka Topazur og base det året. I dag ser det ut til at det ble malt i går.
Stinker sterkt når man maler. Det er bedre å bli luftet oftere.

For 10 år siden malte Belinka veggpanelet på den ytre testen. For et år siden brøt jeg veggpanelet (revet tilhengeren) - som ny.

Jeg vet ikke hva egenskapene til dagens og 10-årige Belinka.

Penotex prøvde i en dyp ungdom (jeg husker egentlig ikke hva de malte). som en veranda. Jeg så ikke på)))

Når det gjelder senezha, kan jeg si at fra alle hans pribluda respekterer jeg ANTISEPTIC (svart) og smør alle de skjulte overflatene med den i 2 lag.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Skrevet av: Pinin
  • medlem
  • Hvor: Peter
  • Meldinger: 70
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    22 timer 56 minutter
  • Siste besøk:
    2009-12-06 12:04:25

Hei alle sammen! Jeg vet ikke om Senezh, jeg vet ikke om B-ku, men jeg behandlet alt tre med en St. Petersburg-antiseptisk under det navngitte navnet "KMBB"! Maler et tre i lysegrønn farge, men det behandlede tømmeret ligger i kjelleren i 3 (!) År og til og med pepperrot! Det er selvfølgelig ikke et estetisk (og dampbad) å behandle synlige steder, men det er bedre å male bjelker, taksystem, vindbrett! Sjekket av tiden! Og prisen på problemet er bare 250 rubler. for 10 (!) liter! Beklager, det ser ut som en annonse, men resultatet er på "ansiktet." Når logghuset ble satt, var det ingen antisep i butikken, jeg kjøpte en annen "neomid" som kan høre. Salvet blokkhus. Resultatet kom til våren og OH. (beklager franskmennene) - på nordsiden av veggen "blomstret". Og han ga mer penger til "neo-d" goraaaazdo. Men penger er ikke problemet her, du vet! Og hvem vil ha en brannhemmende beskyttelse, "HM-11. Super! Verdt 500r for 10l. Igjen, ikke reklame! Det er det! Og etterbehandling av impregnering utenfor, vil jeg gjøre "Tikkulila Pohjuste" (primer), deretter "Tikkurila Valti Color" og lakk "Tikkurila" Jeg husker ikke det som ble kalt, men for yachter!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Vel, hvis du virkelig virkelig vil studere spørsmålet: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Hvis du mestrer mange nyttige ting, vil du finne ut.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

Hei alle sammen! Jeg vet ikke om Senezh, jeg vet ikke om B-ku, men jeg behandlet alt tre med en St. Petersburg-antiseptisk under det navngitte navnet "KMBB"!

Jeg hekta også disse H. KMF holder det rote treet godt, smurt tømmer på huset, og HM-11 fuktet de nye brettene og baren til badekaret. De er ikke skyllet ut, H. disse, faktum. Utholdenheten er fantastisk. Mitt uferdige år, under nedbør, stod til taket ble gjort, så det gjenspeilte ikke på noen måte, fordi hvert tårn var gjennomvåt.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Forfatter: Alexey V
  • medlem
  • Sted: Kirishi
  • Meldinger: 57
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    19 timer 46 minutter
  • Siste besøk:
    11-27-2012 20:11:04

Velkommen! Fortell meg, vær så snill, hvis loggen allerede er rått, er det fornuftig å behandle det med et antiseptisk, slik at det ikke roter helt.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Alexey, det blir ikke verre for noen.

Share3713-08-2009 18:03:16

  • Skrevet av: CergeyB2006
  • moderator
  • Sted: Moskva-regionen
  • Meldinger: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    4 dager 6 timer
  • Siste besøk:
    13-04-2018 14:59:44

For å kutte ut den rote delen av loggen (kutt), så behandle. IMHO
Lykke til.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

For å kutte ut den rote delen av loggen (kutt), så behandle. IMHO

Jeg er enig, støvet må fjernes. Og så er det som er igjen sterkere, 3 savner CMP. En garanti på 30 år er gitt. For omtrent 5 år siden i huset festet en bar smurt. Tro meg, gode ting. Du burde være i Kirishi, de gjør det i St. Petersburg.

Share3923-08-2010 23:10:24

  • Forfatter: Sergey
  • Gjesten

Og hvordan du erstatter den rote delen av loggen? Og så forblir nesten halvparten av loggen.
Og hvis du heller hele betong- eller skumaggregatet? etter behandling med antiseptisk middel.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Skrevet av: CergeyB2006
  • moderator
  • Sted: Moskva-regionen
  • Meldinger: 675
  • Respekt: ​​+5
  • Positiv: 0
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    4 dager 6 timer
  • Siste besøk:
    13-04-2018 14:59:44

Tvert imot, gi så mye ventilasjon som mulig på dette stedet for å tørke.
Og i stedet for kuttstykket kan du sette det inn i en logg eller en bar.
Lykke til.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

Og i stedet for kuttstykket kan du sette det inn i en logg eller en bar.
Lykke til.

Jeg er enig. Toka alt fra hjertet må være gjennomvåt med antiseptisk, i verste fall, oppvarming.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Forfatter: Sergey
  • Gjesten

Takk for svarene!

Jeg glemte bare å merke seg at dette er den nedre kronen av badekaret.
Akkurat da den ble bygget, ble gulvets skråning forsynt dårlig, og vannet falt på disse loggene. Og i 12 år har de ruttet.
Spørsmålet om å erstatte logger er ennå ikke verdt det, fordi det er veldig arbeidskrevende.
Ja, selvfølgelig skutt vi ned nesten alt rot og rikelig fuktet med antiseptisk (Senezh Biot).
Så jeg spurte bare hva som var best å gjøre for å gi ekstra stivhet av loggen.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Skrevet av: Андрей_К
  • Gjesten

Soaked kampene (da tørket jeg dem selvfølgelig) med fyrstein senege fargeløs - de brenner mye verre, noen av dem går ut umiddelbart.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Eksklusivt IMHO! Jeg tror ikke på "alt i en flaske." Det er et "bio", det er en "brann". Når det er kombinert, virker det, det er dårlig eller en ting, eller en annen, eller begge deler.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Skrevet av: DAN
  • administrator
  • Sted: St. Petersburg
  • Meldinger: 1651
  • Respekt: ​​+15
  • Positiv: +19
  • Kjønn: Mann
  • Brukt på forumet:
    10 dager 23 timer
  • Siste besøk:
    08/27/2018 16:36:17

Eksklusivt IMHO! Jeg tror ikke på "alt i en flaske." Det er et "bio", det er en "brann". Når det er kombinert, virker det, det er dårlig eller en ting, eller en annen, eller begge deler.

Jeg er enig. Det er god brannbeskyttelse og bioproteksjon, men i "ett hetteglass" av strømmen vil brannbeskyttelsesklassen øke, men brennbarheten vil forbli. Jeg trodde at du ikke ville være 100% impregnert med flammehemmende, brennbare materialer, slik at hele bygningen brente ut var nok, det er bedre å suge det med høyverdig antiseptisk. Overbetaling for dårlig brannvern og dårlig antiseptisk er ikke verdt det.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Skrevet av: WIK
  • Tips kokk
  • Sted: MOSCOW, RASUDOVO
  • Meldinger: 1710
  • Respekt: ​​+9
  • Positiv: 22
  • Brukt på forumet:
    10 dager 21 timer
  • Siste besøk:
    I går 09:06:50

Jeg tror også, hva i helvete bryder med "ilden"? Noen håper at med ilden, brannen, "det" (det vil si loftet) selv vil øke og dø ut? Tuller eller tuller? Eller under (over, på grunn av, etc.) vil skjermen ved ovnen blusse, brenne, løfte og roe seg? Vel, voksne. Eller beregne det i forsikring med krav: Det var brannvern, og hun brant ned, stsuko. Ikke.. det er bedre å jobbe med "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Skrevet av: Mikhalych
  • medlem
  • Innlegg: 3
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Brukt på forumet:
    19 minutter
  • Siste besøk:
    07-09-2014 13:27:48

Endret den nedre kronen av 40. sommerramme 100 x 100. Impregnering - arbeider av, bitumen, bensin (parafin?). Inne i kuttet hvit. Fresh. tre.

I barnas sandkasse, fra en bar 100 x 100 + senezh, ristet de nedre felgene etter 3 år.

Redigert bader (15-10-2007 13:44:34)

Bitumen bensin og parafin er bra, så lenge barn ikke hengi seg til kamper

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Skrevet av: Mikhalych
  • medlem
  • Innlegg: 3
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Brukt på forumet:
    19 minutter
  • Siste besøk:
    07-09-2014 13:27:48

Oftest fanget annonsering Senezh og tips for å kjøpe. Er det noen som vet hva de er laget av? Våre byggere og gartnere skiller bare vodka fra godt fra godt, og alt annet blir sett av reklame, råd fra en nabo og en usbekisk selger på markedet, vel, det maksimale gjerdet eller badet og deretter den første og siste i livet. Så, forteller jeg.
1. Kjøp det berømte merket av impregnering og brannvern i markedet eller butikken? Gratulerer)))
Brannhemmende sammensetning fra markedet - kobbersulfat eller natriumfluorid - Antiseptisk, flammehemmende additiv - ammoniumfosfat (gjødsel for blomster og grønnsakshager). All denne blandingen er knead i vann, gjenoppbygget, filtrert og to Uzbeks hælder dette produktet av høyteknologisk produksjon i beholdere, den tredje vri på korkene og de fjerde pinnene. Jeg skriver til deg de uklarte merkene. Noen ganger i stedet for fosfater de bruker potash, pepperrot reddik er ikke søtere, siden det, som den første versjonen, er lett vasket ut. Hvorfor er alle butikkene proppet med dem? Kostnads. Fuskbutikker fra 30 til 50%, hvis du tar mer eller mindre anstendige varer, vil prisen flyte høyt og produktet vil henge. Flere anstendig komposisjoner kan kjøpes i spesialiserte brannvernorganisasjoner, men ikke alle arbeider med private kunder.
Det eneste som antiseptika kan tas er antiseptika og brannsikring på ikke-saltbasis. De er få, men via Internett kan du finne. Disse komposisjonene er for kompliserte til å produsere og det er ingen igjen. De varierer i deres søknad fra - 10 gr. C og forbruk per kvadrat er tre ganger mindre enn markedskanoen. Husk antiseptika på ikke-saltbasis. Lykke til for alle

La oss redde: Hvilken antiseptisk er bedre for tre- og utvikleranmeldelser

Få vil argumentere for at trehus er miljøvennlige og holdbare. I et slikt rom er det et sunt mikroklima på grunn av muligheten til en trestruktur til selvregulerende fuktighetsnivå. Imidlertid trenger treprodukter beskyttelse mot det ytre miljø, insekter og sopp, ellers blir levetiden betydelig redusert. Derfor vil vi bli bestemt med valg av spesielle formuleringer for tømmer.

Klassifisering av antiseptiske legemidler

De grunnleggende kjemiske komponentene danner virkemiddelstoffet av sammensetningen. Basert på dette kan det være impregnering, mastikk eller lakkering. I løpet av handlingen er produktene delt inn i forberedelser for langvarig profylakse og midlertidig beskyttelse. Gitt beskyttelsesfaktoren deler produsentene blandingen i følgende grupper:

  • Vanntett.
  • Biobeskyttende.
  • Brannhemmende.
  • Værbestandig.
  • Kjemikaliebestandig.
  • Dekorasjon og etterbehandling.

Det er også komplekse blandinger som kombinerer flere beskyttende egenskaper. Men profesjonelle byggere er kritiske til universelle komposisjoner, og argumenterer for at den optimale effekten oppnås bare ved å kombinere forberedelser av retningsvirkning.

Hva er de beste antiseptikene for tre som brukes til utendørs arbeid i dag?

Løsninger for behandling av trevegger er laget for å beskytte tømmeret mot de negative effektene av fuktighet, frost og sollys. Vanligvis brukes komplekse tiltak når impregnering og etterbehandling er involvert. De første blandingene trenger dypt inn i materialets struktur, og den andre - danner en vanntett film for å beskytte impregneringslaget.

Løsninger fra insekt og rotting

Endringen i farge og tilstedeværelsen av mycelium, som ødelegger strukturen av tømmer, snakker om sin soppinfeksjon. Før du utforsker hvilket antiseptisk middel som er best for tre- og builder-vurderinger, er det viktig å kjenne årsakene til denne plaget. Og de er:

  • Høy luftfuktighet.
  • Temperatur over 5 ° C.
  • Tilstedeværelsen av soppsporer.
  • Luft tilgang.

Prinsippet om bioproteksjon er å nøytralisere svampens sporer. For dette formål er det vanskelig å vaske pastaer, primere eller impregneringer som trengs dypt inn i tømmerstrukturen. I budsjettsegmentet har stoffer som følgende vist seg å være gode:

  • Biosept.
  • Senezh Ecobio.
  • Senezh Ultra.
  • Drevosept Maxi.
  • Yaroslavl antiseptisk HMF-BF.
  • Yaroslavl antiseptisk FBS-211.
  • Woodmaster.
  • Belinka Base.
  • Neomid 430 Eco.
  • Tikkurila Euro Eco Wood.
  • Pullex Imprägnier-Grund.


Varigheten av antiseptiske blandinger er i gjennomsnitt 3-5 år. Dette er ganske nok for hele perioden med aktiv konstruksjon, hvoretter det ikke er behov for forebygging. I fremtiden bør selv den beste antiseptiske for tre erstattes med emalje eller glasur for utendørs arbeid, noe som vil redde treet fra vannlogging. Det er et stort utvalg av slike belegg, så når du kjøper en vanntett lakk, bør du være oppmerksom på:

  1. Begrepet beskyttende virkning av belegget.
  2. Det nødvendige antall lag.
  3. Fargepalett for fargetone.
  4. Teknologien for å bruke sammensetningen.

Vi argumenterer for hvilket antiseptisk middel som er bedre for bleking av tre og omtaler av spesialister og brukere.

Behovet for bruk av klorblekemiddel i eliminering av soppblå sporer stopper ikke i mange år. Mange hevder at de bare gir en kosmetisk effekt, det vil si at de ikke kan stoppe veksten av sopp i lang tid. Til en viss grad kan vi være enige med dette, men overalt trenger vi en integrert tilnærming.

Selvfølgelig er det mulig å returnere den opprinnelige trefargen ved hjelp av en enkel grinder, men med store mengder skade vil det ta mye tid. Faktum er at behandlingen med en blekemiddel ikke bør stoppes, effektiv ventilasjon (hvis det kommer til rommet) og høy kvalitet impregnering skal organiseres. Ifølge eksperter fra den gode siden viste blekingskomposisjonene av følgende merker seg selv:

  • Senezh Neo.
  • Senezh Effo.
  • Neomid 500.
  • Tikkurila Homeenpoisto.
  • Woodmaster Frost.

Valery P. fra St. Petersburg fortalte nyttig informasjon om Neomid 500:

"Det er en ganske effektiv sammensetning, men alt avhenger av graden av soppinfeksjon. Det er ønskelig å arbeide ved en temperatur på + 20 ° C. Forsiktig studer produksjonsdatoen, blandingen kan fortynnes, bare opptil seks måneder etter produksjon. Ved alvorlig skade er det ikke nødvendig å fortynne - bruk en konsentrert løsning. Hvis resultatet ikke tilfredsstiller deg - gjenta prosedyren. "

Kompetent velge hvilket antiseptisk stoff som er best påført veden. Dette er vurderingene fra praktiserende byggere. Veldig interessant er de komparative argumentene om et bestemt produkt:

"Jeg likte Bleach Neomid 500 fordi den ikke etterlater flekker. Den bearbeidede overflaten er nesten ikke forskjellig fra råvaren. Men stoffet er svakt når du fjerner det blå treet. Senezh Effo forlater ikke salt flekker, men du må nøye bruke blandingen, fordi de blekede områdene kan bli altfor preget av deres hvithet. "

For bad og badstuer

Spesielle temperatur- og fuktighetsforhold i slike rom krever behandling med spesielle varmebestandige preparater. Nesten alle produsenter av antiseptiske formuleringer presenterer en linje med slike impregneringer:

  • Sinezh Sauna.
  • Belinka Interier Sauna.
  • Neomid 200.
  • Tikkurila Supi Saunasuoja.
  • Teknos Sauna Suoja.

Brann-bioprotective løsninger oversetter ikke bare tre til en klasse av ikke-brennbare materialer, men også beskytter mot forekomst av mugg. Følgende stoffer har bevist seg:

  • Senezh Ognebio.
  • Neomid 450.
  • Produkter av CJSC Antiseptisk.

Testet av tid

Som praksis viser, er det fortsatt tidlig å glemme de tidsprøvde verktøyene som er laget i henhold til GOST-standarder. Ikke bare er blandinger økologisk trygge, de er også billige og effektive samtidig:

  • KMBB er et komplekst antiseptisk konsentrat for alvorlige forhold for treutnyttelse. Løsningen er i motsetning til bakterier, sopp og insekter, men maler tømmer i grønn farge, fordi den inneholder kobbersulfat. Belegget hindrer ikke ytterligere behandling med maling eller lakk.
  • BB - bio-flammehemmende sammensetning beregnet for behandling av tømmer i våt tilstand. Det kan ikke være det beste antiseptisk å beskytte tre og til utendørs bruk, men stoffet kan øke levetiden til trekonstruksjoner til 50 år.

  • XM-11 - ikke-vaskbar antiseptisk løsning virker mot moderate rotsvamp, det er mindre effektivt mot hussvamp. Det passer godt med funksjonen til å beskytte strukturer som er utsatt for drypp fuktighet, nedbør. Hvis du sukker en blanding av tømmer som er i direkte kontakt med bakken eller vannet, er levetiden garantert fra 30 til 50 år.
  • KMF - sanitiserende sammensetning for helbredelse og beskyttelse av treet fra trefarger, alger, insekter, under dårlig ventilasjon, forhindrer videreutvikling. Det anbefales å behandle strukturer i kjeller, samt tømmerhytter og rammer.
  • ХХЦ er et preparat for konstruksjoner som drives under forhold til medium utvasking og periodisk frysing. Maler tre i sandfarge. Anbefales for behandling av taksystemer, gavler, tømmerhytter og skjelettrammer.
  • Hva skal du vurdere når du kjøper?

    Eksperter anbefaler å fokusere primært på den optimale kombinasjonen av kostnad og kvalitet. Da ville det ikke være overflødig å estimere stoffforbruket per 1 kvadratmeter overflate. Det er ingen mening om å kjøpe malingprodukter i butikken - holdbarheten er begrenset, og selgeren vil ikke bytte eller returnere.

    Vi legger særlig vekt på etiketten, der vilkårene for søknaden er angitt. Dette er viktig fordi forskjellige typer tømmer har egen evne til å absorbere væske. De fleste impregneringene blir bare brukt under forhold med positive omgivelsestemperaturer.